У Лозовій вирішили запускати тепло з 1 жовтня

Опалення, труба

Рішення про початок опалювального сезону прийняв виконком Лозівської міськради в останній робочий день минулого тижня, 27 вересня.

Про це повідомив керуючий справами виконкому Юрій Кушнір.

Рішення дозволяє запустити котельні у Лозовій, якщо протягом трьох днів середньодобова температура не перевищуватиме 8 градусів тепла за Цельсієм.
За інформацією Лозівської метеостанції, така температура тримається вже два дні: 28 вересня вона становила 5,9 градусів, 29 вересня — 7,2 градуси. Спостереження першої половини дня 30 вересня дають всі підстави вважати, що сьогоднішня температура теж не перевищить 8 градусів.

Але, окрім температурного режиму, тепловикам необхідно ще й розпорядження губернатора Харківської області, зазначив Леонід Глоба, директор лозівського комунального підприємства “Теплоенерго”.

Як пояснив головний тепловик Лозової, температурний режим “нижче 8” дозволяє запустити опалення у всіх категорій споживачів, але спершу підключатимуть дитсадки, школи і медзаклади. Там мають увімкнути батареї до 5 жовтня, а у житлових будинках — до 15 жовтня, повідомляє Харківська облдержадміністрація.

Валерія Гецко.