Лозівську водомагістраль на Дмитровому обіцяють відремонтувати до 2014 року +vd

Ця магістральна труба – один з головних водогонів міста. Він забезпечує водою усі мікрорайони.

У 2012 році водопроводу спланували зробити санацію: у стару трубу затягти вужчу, пластикову. Тоді держава профінансувала тільки третину проекту – приблизно півмільйона гривень. На ці гроші підрядник придбав нову трубу. Відтоді вона лежить просто неба, а старий водопровід продовжує заливати лозівчанам гаражі та городи.

Терпіти потопи людям залишилось недовго, пояснює головний інженер КП «Лозоваводоканал» Сергій Булєєв. За його словами, ремонт водогону зараз стоїть на контролі в області. Затримка – в грошах. Цього року на санацію виділи ще мільйон 600 тисяч гривень, але кошти «зависли» в казначействі. Алчевська фірма, яка виконуватиме санацію, почне роботу, щойно отримає принаймні третину «живих» грошей, повідомили у міському управлінні ЖКГ та будівництва.

Тільки-но фінансову складову питання вирішать, ремонт багато часу не займе, уточнюють у “Лозоваводоканалі”. За прогнозами його головного інженера, Лозова отримає відремонтований водогін до початку 2014 року. Ці терміни називає і мер Сергій Степанов.

Анна Скрипник

 

{youtube}dWA_THkwIiM{/youtube}