Лозівський майдан викликав на розмову перших осіб Лозівщини +vd

Майдан прийшов до очільників Лозівщини, ТРК Сігма

Активісти пішли до Сергія Степанова, Богдана Реви й Ігора Нестєрова з вимогою вийти з Партії регіонів та засудити рішення, що призвели до смертей.

 

24 лютого під лозівську мерію прийшло близько 40 активістів. На прапорах України та ЄС, що вони принесли із собою, пов’язані траурні стрічки.

Міський голова Сергій Степанов виходить до зібрання і дарує йому статут міста — у ньому прописані права громади. Після цього Ігор Коломак зачитує вимогу активістів до мера: вийти з Партії регіонів, звернутися до регіоналів у міськраді та до бюджетників, які не з власної волі вступили до Партії регіонів, із закликом також вийти з партії, публічно засудити дії колишнього президента України та економічну політику уряду Азарова-Арбузова.

Сергій Степанов відповів, що на Партію регіонів лягла величезна кривава пляма, і у Лозовій вже двоє людей з понад трьох тисяч членів міської організації поклали на стіл партквитки, але сам мер цього не робитиме.

“Я залишаюсь членом Партії регіонів, беручи на себе відповідальність за все, що відбувається у місті”, – заявив Сергій Степанов.

З мерії активісти пішли незадоволеними і рушили до районних очільників. Голові Лозівської райдержадміністрації Богдану Реві та голови районної ради Ігору Нестєрову, які вийшли до делегації на вулицю, майданівці висунули ті самі вимоги.

Богдан Рева відповів, що рішення щодо членства у Партії регіонів буде приймати після з’їзду цієї політсили. Він зауважив, що шкодує про рішення, що призвели до загибелі людей, але їх приймала не партія. Активістам така відповідь здалася недостатньо чіткою і вони наполягли на конкретнішій позиції. Зрештою голова райдержадміністрації сказав:

“Я не солідарний з тими людьми, які приймали ці рішення [що призвели до загибелі людей]. Вважаю їх злочинними, і цих людей потрібно покарати. Притягти до суду і покарати. Вони мають понести відповідальність. У тому числі, і Президент”.

Коли черга дійшла до голови райради Ігора Нестєрова, він нагадав, що Партія регіонів — це не лише Янукович, Єфремов і Азаров, а тисячі людей, які мали переконання і надію. Щодо колишнього Президента пан Нестєров висловився однозначно.

“Я особисто категорично засуджую. Я вважаю це зрадою з боку Президента — його вчинки під час цього конфлікту, а найголовніше, що він втік, як останній боягуз”, – сказав голова райради.

Водночас, він визнав, що під час протестів в Україні він не пропонував районній раді прийняти звернення до Президента, аби поінформувати його про своє ставлення до дій керівництва держави.

Ігор Нестєров повідомив, що цього тижня скликається позачергова сесія районної ради, і на ній депутати обговорять політичну ситуацію у країні та в районі.

Валерія Гецко

 

{youtube}M0DtUAFLFKU{/youtube}