Народний депутат Анатолій Гіршфельд розповів про партійність, завдання №1 і напруження у регіонах +vd

Протистояння в Україні потроху зменшується, парламенту потрібно якнайшвидше створити коаліційний уряд, а губернатори, що зараз працюють, мають піти. Про це у телефонному інтерв’ю телеканалу “Сігма” розповів Анатолій Гіршфельд, народний депутат України від 179 округу.

 

Анатолій Гіршфельд зараз перебуває на робочому місці — у Верховній Раді. З 21 лютого разом з іншими парламентарями він працює без вихідних. Представляє, як і раніше, Партію регіонів і виходити з неї не збирається.

“Я залишаюсь і у фракції Партії регіонів, і членом партії, і партія має зробити висновки відносно всього, що відбувається. Чесно визнати помилки, які були допущені, і рухатися далі, спираючись на довіру виборців”, — сказав Анатолій Гіршфельд.

Ситуація в Україні на сьогодні, за оцінкою Анатолія Гіршфельда, залишається складною, особливо в економічному плані, але пристрасті потроху заспокоюються.

“Безумовно, протистояння зменшується, ми це бачимо і в регіонах. Але до стабілізації ще дуже далеко, і новій владі доведеться вирішити колосальну кількість питань, щоб зняти осередки напруження і щоб країна почала нормально працювати. Це буде доволі важко, враховуючи президентську кампанію, в яку ми практично увійшли”, — зазначив народний депутат.

Найголовніше на даному етапі, за словами Анатолія Гіршфельда, – стабілізувати економіку. Для цього, говорить він, Раді потрібно якнайшвидше сформувати коаліційний уряд, якому довірятимуть і всередині держави, й іноземні партнери — світові банки, Євросоюз, Росія.

“Найперше, будемо формувати коаліційний уряд і затверджувати чітку програму дій. Поки що, на жаль, це ще не зроблено — минув доволі короткий проміжок часу. Крім того, мають з’явитися певні програмні документи. Треба сьогодні враховувати, що Партія регіонів, по суті, — вона у меншості у парламенті, тому ініціатива сьогодні — за новою коаліцією”, — вважає парламентарій.

Окремо ситуацію у Харкові, де під облдержадміністрацією тривають сутички, а губернатор Добкін планує балотуватися у Президенти, Анатолій Гіршфельд не коментує, але говорить, що всі губернатори в Україні мають піти з посад — заради спокою людей.

“Я вважаю, що губернатори, які сьогодні працюють, повинні подати заяви про відставку і не нагнітати ситуацію навколо облдержадміністрацій. Має прийти нова команда, яка буде призначена виконуючим обов’язки Президента, яка зможе працювати і вирішувати проблеми на місцях, — говорить народний депутат. — Те, що стосується мерів міст, — вони легітимні, вони обрані, вони не призначаються, тому повинні продовжувати свою роботу і вирішувати коло питань, які цікавлять місцеву громаду”.

Як повідомив Анатолій Гіршфельд, він планує відвідати свій виборчий округ, щойно Рада завершить нинішній напружений етап роботи. За прогнозами народного депутата, це може відбутися вже наступного тижня.

Валерія Гецко

 

{youtube}TSs7b9wpDoA{/youtube}