На станції Лозова виявили сепаратиста +ft +vd

Підозрілого чоловіка на вокзалі правоохоронці помітили 5 серпня, під час перевірки поїздів на предмет перевезення наркотиків та зброї.

Громадянин виявився бойовиком самопроголошеної Донецької народної республіки. При ньому знайшли посвічення бійця батальону «Восток», видане Міністерством державної безпеки ДНР.

За словами правоохоронців, чоловік, на якого вони звернули увагу, був нетверезий і помітно нервував. На станцію він прибув швидким потягом «Маріуполь-Москва».У Лозовій чоловік мав зробити пересадку до Дніпропетровська. Лінійники станції помітили, що громадянин веде себе підозріло,  запросили його до кімнати міліції та обшукали.

– Було знайдено посвічення Міністерства державної безпеки ДНР, батальон «Восток». В ході бесіди з даним громадянином було встановлено, що він брав участь у бойових діях на територіях Луганської і Донецької областей, і є командиром БМП-2, яка брала участь в м. Макіївка у воєнних діях. Все це було встановлено зі слів вищевказаного громадянина. Як він пояснив, вищевказане посвічення він отримав, так як він є учасником батальону «Восток» і йому видане посвічення, яке підтверджує його особу. Чоловік 1971-го р.н., він уроженець і житель Дніпропетровської області, м. Синельникове, раніше засуджений, – розповів Юрій Рудич, в.о.начальника лінійного відділу міліції на станції Лозова.

Після бесіди з правоохоронцями чоловіка передали співробітникам служби безпеки України. Наразі він знаходиться в управлінні СБУ Харківської області. Стаття, яку інкримінують чоловікові – посягання на територіальну цілісність України. Йому загрожує від 10-ти до 15-ти років позбавлення волі.

Олена Коваленко

 

  {youtube}ANoyyukmVwE{/youtube}