У Лозовій відкрили вже 4 комунальну аптеку – на Авилівці

ТРК

Аптечний пункт на Авилівці відкрили 14 січня у сімейній амбулаторії.

 

Першими клієнтами аптеки стали переважно працівниці терцентру, які доглядають за самотніми літніми людьми у цьому районі Лозової. Говорять, завдяки новій аптеці збережуть частину зарплатні: раніше витрачали її на маршрутки, аби купити ліки бабусям.

Пенсіонери, які можуть самі в аптеку прийти, її відкриттю раді. Гворять, поблизу них на Авилівці ніде було придбати ліки. Пункт зручно розташований у сімейній амбулаторії: на другому поверсі лікар виписав пігулки, а на першому їх можна одразу придбати. Засмучують стареньких лише ціни на медикаменти.

За словами завідуючого муніципальними аптеками Дмитра Яковенка, з літа 2013 року ліки поступово подорожчали утричі. З 1 січня ціни поки не зростали, уточнив він.

Заступник міського голови Олександр Неділько розповів, що основне соціальне навантаження муніципальних аптек, яких у місті вже 4, – виконання держпрограм для пільговиків. У цьому році їх не скорочували, запевнив посадовець. Навпаки, додав він, Міністерство охорони здоров’я планує запровадити додаткову програму для хворих на цукровий діабет.

На відкриття нового пункту муніципальна аптека витратила 80 тисяч гривень, сказав Дмитро Яковенко. 20 тисяч – на ремонт, і 60 – на ліки. Вони у достатньому виборі, особливо актуальні нині протипростудні препарати, переконує фармацевт Анастасія Лисак. Інші необхідні медикаменти авилівчани зможуть замовити. Поки що аптека працюватиме з 8 ранку до 15 години.

Муніципальна аптека у Лозовій підтримується з місцевого бюджету. За два роки на неї виділили майже 600 тисяч гривень, і заклали ще 250 тисяч у міську програму на 2015 рік. Однак останню суму поки не затвердили.

Мережа муніципальних аптек Лозової може розгалужуватися і надалі. Зараз фармацевти та посадовці обмірковують відкриття комунального аптечного пункту у залізничній лікарні, яку з 1 січня передали місту, поділився Олександр Неділько.