У Лозовій затримали начальника кримінальної міліції у справах дітей +vd

ТРК

Майор вимагав 10 тисяч гривень з батька, щоб його сина не притягували до кримінальної відповідальності за шахрайство.

У Лозовій 12 серпня «взяли» на хабарі працівника міліції. Прокуратура області інформує, що спільно з Управлінням СБУ в області затримали під час отримання неправомірної вигоди начальника сектору кримінальної міліції роботи з неповнолітніми.

За словами начальника управління прокуратури області Дениса Маслія, інформація про вимагання хабара надійшла на телефон гарячої лінії Харківської облдержадміністрації “корупція стоп”. Правоохоронці оперативно відреагували на сигнал та затримали міліціонера на “гарячому”.

Майор міліції вимагав та отримав 10 тис. грн. за непритягнення до кримінальної відповідальності місцевого мешканця. Батько дав хабара за те, щоб стосовно його сина міліціонер не розпочав кримінальне провадження за ст. 190 КК України (шахрайство).

Головний міліціянт Харківщини Анатолій Дмитрієв пізно ввечері 12 серпня повідомив, затриманому майору 33 роки.

«За свій ганебний вчинок міліціонер буде звільнений з органів внутрішніх справ та притягнутий до кримінальної відповідальності, як того вимагає Закон. Адже він єдиний для усіх. Ми сьогодні разом намагаємось побудувати нову правоохоронну систему, яка повинна складатися із чесних та гідних захисників правопорядку. Перевертням в погонах у ній не місце. Реформування органів внутрішніх справ є пріоритетним для керівництва держави та МВС. Громадяни дуже сподіваються на нову поліцію, тому ми не маємо права їх підвести. Тож суспільство повинно впевнено рухатися до позитивних змін, лишаючи далеко позаду пережитки старого корумпованого режиму», – написав Анатолій Дмитрієв на своїй сторінці у соцмережі.

На сайті Головного управління МВС в Харківській області йдеться, що факт події внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.
Вирішується питання про обрання до затриманого запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

              {youtube}HhUC6orDFR0{/youtube}