Працівники профліцеїв Лозової з керівниками міста мітингували у Києві

Працівники Лозівського та Панютинського профліцеїв, разом з мером міста Сергієм Зеленським та депутатами міськради 18 березня мітингували у Києві. 

32 працівника ліцеїв Лозової  долучилися до конференції представників профтехосвіти, пізніше, о 14 годині, вони разом з мітингувальниками з різних областей України пройшли ходою до Адміністрації Президента, де організували пікет. Вимагали, аби їхні навчальні заклади почали фінансувати з державного та обласних бюджетів.

Заступник директора Лозівського професійного ліцею Наталя Кузнецова розповіла, до мітингувальників вийшов представник Адміністрації Президента, але конкретних відповідей на свої вимоги та питання люди не отримали.

Освітяни зазначили, цей мітинг не менш масштабний, ніж попередній – майже 2 місяці тому, але зараз люди налаштовані  вже  більш радикально – не вірять у обіцянки та заспокоювання.

Лозівські протестувальники кажуть, якщо питання не вирішиться, то у кінці квітня-травня  працівники профтехосвіти України страйкуватимуть.

Нагадаємо, в кінці минулого року Верховна Рада проголосувала державний бюджет на 2016 рік. За ним фінансування профтехосвіти передали місцевим бюджетам. Лозівська міськрада відмовилась фінансувати Лозівський та Панютинський профліцеї через брак коштів. Підтримати заклади профтехосвіти депутатським запитом попросив нардеп Анатолій Гіршфельд прем’єра Арсенія Яценюка 29 січня. 4 лютого Верховна Рада внесла відповідні зміни до Бюджетного кодексу-2016, за якими профтехліцеї мали б фінансувати з держави та області. Але зміни до бюджетного законодавства не підписує Президент України.