Понад 2,4 млн. грн. сплатили до бюджету міста спрощенці

За чотири місяці поточного року платники податків, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили понад 2,4 млн. грн. єдиного податку. Левова частка цієї суми надійшла від спрощенців-фізосіб. Від приватних підприємців бюджет міста отримав більше 1,9 млн. грн. Це майже у півтора рази більше надходжень минулого року. За січень-квітень 2012 року до бюджету було перераховано 1,28 млн. гривень.

Юридичні особи сплатили 493 тис. грн. податку. Бюджет отримав додаткових 281 тис. грн. порівняно з минулим роком.

На обліку у Лозівській ОДПІ, на початок ІІ кварталу на спрощеній системі перебуває 2761 фізичних та 170 юридичних осіб.

Нагадаємо, що 2013 рік приніс платникам єдиного податку ряд позитивних новацій. Так, зокрема, для платників 5-ої групи зменшено ставки єдиного податку з 10% та 7 % до 7% та 5% відповідно, а для 2-ої групи – введено подання звітності раз на рік, а не щоквартально.

Спрощенці також мають можливість подавати заяви про перехід на спрощену систему оподаткування в електронному вигляді, до того ж за власним рішенням протягом року вони мають змогу змінювати групу або ставку податку.

Крім того, незабаром підприємці зможуть вести книгу обліку доходів та витрат в електронному вигляді. Маючи електронний ключ, платники зможуть автоматично заповнювати на підставі даних книги податкову звітність та направляти її в режимі он-лайн до податкового органу.