Новини лозівської ОДПІ від 24.08.2016

Зі святом!

Від імені колективу Лозівської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області щиро вітаю усіх платників податків з річницею Незалежності Української держави.

Доброго Вам здоров’я, благополуччя, добробуту, миру, натхнення та успіхів у справі служіння на благо нашої рідної України.

В.о.начальника Лозівської ОДПІ Алла Корєнєва

 

Майже 12 мільйонів гривень спрямували жителі нашого регіону на обороноздатність держави

З початку 2016 року до Державного бюджету України з доходів платників податків, що обслуговуються Лозівською ОДПІ перераховано 11,8 млн гривень військового збору, що на 2,3 мільйони гривень більше за аналогічний період минулого року.

Зауважимо, що військовий збір нараховується та сплачується із  всіх доходів, з яких утримується податок на доходи фізичних осіб. Згідно із змінами до Податкового кодексу справляння військового збору продовжено до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України.

Не є платниками військового збору громадяни, які отримують пенсію у розмірі нижче десяти розмірів прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня звітного податкового року (у 2016 році – 10 тис. 740 грн.), та платники, які працюють на спрощеній системі оподаткування. Також військовим збором не оподатковуються доходи, визначені ст. 165 Податкового кодексу України.

 

Співуча Харківщина

Напередодні великих національних свят: Дня незалежності України та Дня державного прапора, працівники ДФС Харківщини долучилися до Всеукраїнського медіа-проекту. Вбрані у традиційні українські вишиванки, податківці та митники заспівали гімн України біля однієї з «візитних карток» Харкова: Дзеркального струменю.

Наснаги та завзяття, успіхів та творчих здобутків на благо нашої Вітчизни – все це від щирого серця побажали співробітники фіскальної служби всім українцям.

 

На Харківщині фіскальна служба виводить з тіні «урожай»

В регіоні триває операція «Урожай – 2016», в ході якої працівники ДФС, прокуратури, органів влади спільними зусиллями протидіють тіньовому бізнесу в агропромисловому комплексі.

Як повідомили в Головному управлінні фіскальної служби, за даними, що надійшли в об’єднані державні податкові інспекції області від Прокуратури області,  незаконно здійснено посіви на площі 5143,8 га по 108 земельних ділянках. Власників вказаних ділянок не встановлено. Наразі триває робота по факту визнання безхазяйним врожаю з земельних ділянок.

Так,  Південною ОДПІ спільно з Кегичівським відділом Первомайської місцевої прокуратури проведено збирання кукурудзи на силос на площі 7 га. на території Бесарабівської сільської ради Кегичівського району. Зібрано 42 т. силосу. На теперішній час проводиться постановка на облік зазначеного майна з ознаками безхазяйного. Харківською ОДПІ під час уборки зернових на території Таранівської сльської ради Зміївського району на площі 226,8 га було встановлено власника посівів.

Тож фіскальна служба звертається до власників та орендарів земельних ділянок на Харківщині та закликає їх вчасно оформлювати документи, які б підтверджували право власності або договори оренди на такі ділянки.

 

У активі операції „Урожай” вже 2,0 млн.грн. легалізованих доходів

За словами в. о. начальника Лозівської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області Алли Корєнєвої, понад 1,2 млн.грн цих доходів вдалось забезпечити за рахунок підвищення розміру заробітної плати 1743 найманим працівникам. Ще близько 8,0 млн.грн. – за рахунок офіційного оформлення трудових відносин з 300 працюючими.

Такі заходи з легалізації доходів дозволили збільшити майже на 0,4 млн.грн. надходження до бюджету податку на доходи фізичних осіб та понад 0,44 млн.грн.  єдиного соціального внеску.

На обліку у інспекції знаходяться  569 суб’єктів господарювання, що здійснюють  діяльність у галузі сільського господарства. Всі вони перебувають під пильним контролем фіскальної служби. Відтак, у разі підозри на здійснення ризикових операцій – перевіряються. Під час відпрацювання сільгоспвиробників в рамках цьогорічної операції „Урожай”  станом на  20.08.2016року  було здійснено 4 перевірки. За їхніми результатами сума донарахованого податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску склала 35 тисяч гривень, виявлено 6 найманих працівників.

Отже, нагадуємо аграріям, що операція „Урожай”, в ході якої працівники ДФС, прокуратури, органів влади спільними зусиллями протидіють тіньовому бізнесу в агропромисловому комплексі, триває та радить бути чесним у стосунках із державою та найманими працівниками.

 

Як працює принцип «єдиного вікна» у разі електронного декларування товарів

Інформаційний обмін між органами доходів і зборів, іншими державними органами та підприємствами за принципом «єдиного вікна», запровадженого постановою Кабміну від 25.05.2016 р. № 364.  Рішення про здійснення видів державного контролю товарів із застосуванням положень Порядку № 364 приймається підприємством у разі електронного декларування товарів шляхом надсилання органу доходів і зборів електронного повідомлення.

Докладніше у  листі ДФС від 01.08.2016 р. № 26083/7/99-99-18-03-01-17

 

Звернувшись за субсидією – маєш можливість отримати інформацію про стан обробки запитів щодо своїх доходів

ДФС запроваджено новий електронний сервіс «Інформування громадян про результати обробки файлів-запитів щодо доходів фізичних осіб, які звернулись за призначенням житлових субсидій, що надходять від підрозділів соціального захисту населення».

Зазначений сервіс надасть можливість у телефонному режимі отримати необхідну інформацію в Інформаційно-довідковому департаменті ДФС, як громадянам так і працівникам органів соціального захисту населення, вказавши при цьому реєстраційні дані фізичної особи.

Контактні телефони для отримання інформації: 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів)

Старовинні монети залишилися в Україні

Напередодні харківські митники за участю співробітників прикордонної служби та УСБУ в Харківській області в пункті пропуску «Піски» виявили старовинні монети.

46-річний громадянин РФ в пішому порядку прямував до Росії та під час здійснення усного та письмового декларування заявив про відсутність товарів, обмежених або заборонених до переміщення через державний кордон України.

Однак, в ході поглибленого огляду валізи громадянина під особистими речами були виявлені приховані від митного контролю 12 старовинних монет кінця XIX – початку ХХ століття.

За даним фактом був складений протокол про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.