Знайти героїв

Вони просто не проходять повз. Викликають швидку. Відводять додому. Допомагають гасити вогонь. Вчасно викликають міліцію. Кличуть на допомогу, аж поки вона не прийде. Мова про звичайних, нормальних людей, яких обставини зробили героями. Поки – невідомими героями.

До редакції прийшов лист, я його процитую:

Інформаційне агентство «Оплот-Інфо» запрошує Вас до співпраці!
Наша редакція готує цикл програм «Вірна поведінка», присвячений героям та складному життєвому вибору, порушення моралі і приборкування інстинкту самозбереження заради порятунку іншої людини.
Ми шукаємо звичайних українців, які в складній і небезпечній ситуації вчинили як справжні герої, ризикуючи власним життям.
Ми звертаємося до Вас з проханням посприяти нам у пошуку людей, що вчинили як справжні герої – діяли по совісті і честі.
Наша редакція, у свою чергу, розповість громадськості долі і вчинки цих героїв, щоб люди мали можливість зупинитися і задуматися, засудити, возвеличити, але головне – не залишитися байдужими.
Якщо у вас є подібні історії та контакти таких людей, просимо Вас зв’язатися з нами!

 

Ми в редакції згадали два випадки, про які робили сюжети:

Начальник ДАІ врятував лозівчанина від холодної смерті – коли Сергій Нікітін побачив і не залишив замерзати людину вночі на обледенілій дорозі.

На Близнюківщині чоловік ледь не втопився у криниці – жахлива історія про небезпечні гроші і самовідданість дядька, який рятував небожа, ризикуючи собою.

 

Сумні історії трапляються постійно – кому адреналін, хто не подумав, у 90% випадків все замішано на алкоголі. Але, на щастя, часто поруч є нормальні люди, для яких допомогти – не геройство, а “я інакше не можу, мене так виховали”. А пам’ятаєте, на в’їзді до Лозової водії не проїхали повз, а кинулися гасити палаючу автівку? А як в Рудаєвому хату рятували від вогню всім селом?

У них не завжди виходить, але вони роблять усе, що від них залежить.

 

Якщо ви знаєте про випадки, коли хтось вчинив по-людському, а тим більш врятував чиєсь здоров’я чи життя – напишіть нам або подзвоніть. Написати дуже просто: бачите червоний ярличок зліва, на якому написано “Повідомити новину”? Натискайте, там все легко. І телефони журналістів:

– мій – 050 343 344 2
– Аня Скрипник – 050 343 344 8

 

І нехай ці люди будуть прикладом. Про них мають знати наші діти.

Звісно, ми будемо ділитися інформацією з іншими редакціями. Ми і так це робимо.