Яка ціна встановлення паркану з профнастилу: що її формує

Яка ціна встановлення паркану з профнастилу: що її формує

Паркан з профнастилу – це одне з найпопулярніших рішень на сьогодні. Такі можна побачити навколо приватних будинків, чи виробничих територій. Основні переваги – невимогливість догляду, швидкий монтаж та практичність експлуатації. Обираючи паркан з профнастилу ціну за роботу звісно потрібно дізнатись, а також зрозуміти яким чином вона формується. Про це детальніше сьогодні і поговоримо.

Від чого залежить ціна роботи

Розглядаючи розцінки будівельних бригад можна побачити, що ціна на встановлення паркану з профнастилу вказується в гривнях за метр квадратний. Така мірка використовується тому що:

  • паркани бувають різної висоти;

  • загородження відрізняються конструкцією;

  • паркан буває відмінної протяжності.

Важливою складовою ціни є також те, якою буде основа конструкції – стовбачатою чи монолітною. Перший варіант обходиться дешевше, однак він підходить не для всіх умов. Якщо справа стосується складних ґрунтів, то краще зупинитись на стрічковому монолітному фундаменті. В будь-якому разі, варто проконсультуватись з будівельниками. Причому обирати варто тих, які працюють саме в регіоні вашого проживання, адже вони вже матимуть досвід роботи з конкретним типом ґрунту.

Ціну встановлення також формує вартість самого матеріалу: як профнастилу, так і основ з металевих труб чи профілів. Звісно в вартість закладається і ціна роботи будівельників. Чим більша бригада, тим вища вартість, та власне і швидкість будівництва паркану.

Етапи встановлення паркану з профнастилу

Також розкажемо як власне відбувається монтаж паркану з профнастилу. Сам процес назвати дуже складним не можна, але лише за тої умови, що маєте досвід, все необхідне обладнання та матеріали. Якщо ні, то варто все ж доручити цю задачу спеціалістам. Отже, процес встановлення паркану виглядає так:

  1. Підготовка території, яка включає прибирання сміття, корчування пеньків та вирівнювання майданчика.

  2. Визначення кутів, та розміщення маркерів. Вони встановлюється кілки, по ним натягується мотузка, яка і буде маркером для монтажу стовпців чи заливки фундаменту.

  3. Відмічення розміщення хвіртки, воріт. Якщо заплановані інші конструктивні елементи, то і їх також.

  4. Облаштування фундаменту, встановлення опорних стовпів.

  5. Вварювання ребра жорсткості – паралельних профілів на які буде кріпитись профнастил.

  6. Власне прикручування профнастилу з використанням спеціальних саморізів.

На завершальному етапі монтується хвіртка та ворота, обшиваються профнастилом, врізаються замки та інші запірні механізми.