Небезпечний молодіжний рух «Редан». Що про нього треба знати

Redan На разі в Україні виявлено активність нового молодіжного руху під назвою ПВК «Редан», який стрімко шириться та набуває популярності. Абревiатура ПВК (Приватна Військова Компанія) не пов’язана з вiйськовою дiяльнiстю, це – чергова російська інформаційно-психологічна спецоперація, з метою дестабілізації ситуації в нашій державі, пропаганда насильства серед українських підлітків, використання дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні, агресивна молодіжна субкультура, яка провокує масові бійки серед молоді та підлітків, прихильників аніме. 

 Молоді люди для самореалізації одягають футболки та світшоти із зображенням павуків і цифри 4, що є відсилкою до аніме Hunter x Hunter, носять довге волосся, одягаються у вільний одяг. Основними центрами збору підлітків визначаються людні місця, такі як: площі, торгівельні центри, супермаркети. 

 ПВК «Редан» з’явився у росії у вересні 2022 року. Учасники рф спілкуються в паблику у соціальній мережі «ВКонтакте». Широкої популярності «редани» набули у лютому 2023 року, коли представники субкультури почали влаштовувати масові бійки. 

 За дуже короткий час існування рух ПВК «Редан» встиг дістатися і України. Сутички молоді почали фіксувати у декількох містах нашої країни. Учасників субкультури вже помітили у Харкові та області. На разі завдяки вчасному реагуванню представників поліції конфлікти вдається попереджати, але правоохоронці закликають батьків стежити за своїми дітьми. Поліція Харківщини вважає, що це робиться для того, щоб пропагандисти з рф мали змогу порадіти проблемам нашої держави. 

 У підлітковому віці діти відходять від батьків та переходять під вплив своїх однолітків. Іноді підліток не може самостійно реалізувати свої бажання. Він знаходить своє місце у молодіжному угрупуванні для свого самоствердження та своєї самореалізації. Задля цього підлітки об’єднуються у неформальні групи. Їм важливо бути в групі, важливо, що про них подумають інші. Тому часто підлітки роблять імпульсивні вчинки, які є небезпечними для його життя та здоров’я. Часто така поведінка є відповіддю підлітка на складні обставини, в яких він опинився. У нашому випадку — це війна.

 Служба у справах дітей Лозівської міської ради Харківської області здійснює профілактичну роботу пов’язану із запобігання правопорушень та дотримання законодавства щодо дітей, недопущення їх бездоглядності та безпритульності. Тож, шановні батьки, просимо Вас, спокійно, відкрито і прямо спілкуйтеся зі своєю дитиною, надайте їй можливість говорити, коли вона буде до цього готова, не підганяйте якщо дитина розповідає куди вона ходить та як проводить свій час. Проявіть якомога повнішу обізнаність в обговорюваній темі, виявляйте терпіння, наполегливість, доброзичливість для уникнення емоційного дискомфорту, недовіри чи агресії з боку підлітка. Намагайтеся опанувати інтернет-технології, майте власний акаунт і станьте другом своїй дитині в соціальних мережах. Щотижня аналізуйте вміст сторінок дитини уважно читайте її публікації, вивчайте групи, до яких вона приєдналася, познайомтеся з її віртуальними друзями, звертайте увагу на фото й відео, що викликають інтерес дитини, зокрема ті, що збережені, поширені або вподобані. Покажіть дитині що вона Вам небайдужа, що  ви піклуєтесь про неї, покажіть дитині її переваги, знайдіть сильні сторони, допоможіть їй побачити себе унікальною особистістю. Пам’ятайте, в зону ризиків потрапляють підлітки, яким бракує батьківської уваги та підтримки. Тільки спільними зусиллями ми вбережемо наших дітей від небезпечного молодіжного руху.

 Шановні дорослі, особливо батьки! Задля збереження життя та здоров’я Ваших дітей, вкотре закликаємо Вас – спостерігайте за своїми дітьми, звертайте увагу на їх поведінку, коло спілкування, способи проведення дозвілля, їх місцеперебування. Будьте уважними, підтримуйте з ними постійний зв’язок, допомагайте їм розібратися в тому, що відбувається, де добро, а де зло, не дайте ворогу використовувати Ваших дітей задля досягнення своїх цілей.

                                                              Служба у справах дітей міської ради

–>

Джерело: Лозівська міська рада