Як вибрати бригаду для ремонту квартири

Капітальний ремонт являє собою така дія, при якому здійснюється заміна комунікацій, вікон, дверей, іноді навіть перепланування приміщень.

Ремонт квартир Львів за своєю значимістю ділиться на три типи:

  • капітальний;
  • євроремонт;
  • косметичний.

Євроремонт, по суті, те ж саме, що і капітальний. Його відмінність – відповідність європейським стандартам і можливість використання при роботі дизайнерських проектів.

Косметичний ремонт кардинально відрізняється від попередніх двох варіантів. Він полягає в тому, що всі зміни обмежуються легкої внутрішньою обробкою. У неї входить поклейка нових шпалер, оздоблення стелі (наприклад, його фарбування або обклеювання спеціальними стельовими плитками), фарбування дверей, вікон, радіаторів і т. Д.

Перед початком ремонту найчастіше питання, яке задають собі люди: «Покликати майстрів або самі впораємося?»

Різниця в цьому випадку полягає не тільки в термінах і проведенні ремонтних робіт, але і в їх вартості.

І той, і інший варіант включають в себе ряд певних дій.

При проведенні ремонту в приміщеннях, в яких вже хтось проживав, в першу чергу потрібно видалити старе покриття для підлоги і позбутися від шпалер. Потім слід заміна вікон.

Подальшим кроком стане вирівнювання підлог. До цього питання слід поставитися дуже уважно. На думку фахівців, одним з найбільш оптимальних варіантів по співвідношенню ціни і якості буде стяжка з пескобетона. При цьому процедуру по вирівнюванню підлог рекомендується проводити після демонтажу, так як на висихання розчину піде достатню кількість часу. Це обов’язково потрібно враховувати ще на стадії планування необхідних робіт.

Потім можна приступити до заміни сантехніки і електропроводки.

Розводка труб може бути влаштована в такий спосіб:

Колекторна. У цьому випадку кожен об’єкт з’єднується з колектором окремої трубою;

Трійникова. При цьому способі розведення колектор з’єднаний з усіма приладами за допомогою однієї-єдиної труби.

Електрична проводка традиційно розташовується в районі підлоги і стін. Для більшої безпеки краще вибирати пластикові та металеві труби.

Після цього настає черга чорнової обробки поверхонь. Спочатку за допомогою штукатурки проводиться вирівнювання стелі і стін. Після висихання розчину наноситься шпаклівка, яка в подальшому ретельно шліфується.

При установці дверей потрібно враховувати ймовірну товщину майбутньої підлоги. Коли установка завершена, виріб необхідно накрити будь-яким захисним матеріалом. Потім можна приступати до фарбування стелі, оформлення стін (шпалерами, фарбою, штукатуркою), укладання підлогового покриття. При використанні паркету потрібно пам’ятати про обов’язкову укладанні вологостійкої фанери під основний матеріал.

На завершення кріплять плінтуси, лиштви, встановлюють розетки і вимикачі.