Як правильно вибрати навантажувач?

Практично на всіх великих і середніх промислових підприємствах, складах і базах, де доводиться щодня переміщати та складувати різну продукцію, використовують для цієї мети автонавантажувачі. Зараз на ринку складської спецтехніки пропонується безліч найрізноманітніших моделей і модифікацій таких самохідних підйомно-транспортних машин, котрі можуть помітно відрізнятися між собою за своїми функціональними можливостями, габаритними розмірами, вантажопідйомностю, максимальною висотою підйому вантажів, вартості та іншими параметрами.

навантужавач

Перш за все, перед тим, як купити автонавантажувач, слід чітко визначитися зі завданнями, котрі повинні вирішуватися з його допомогою та умовами експлуатації. Перш за все, мають значення такі фактори:

  • тип, габарити та вага вантажу;
  • на яку граничну висоту необхідно складувати;
  • де необхідно виконувати роботу (на відкритому майданчику, всередині приміщення, або і там і там, ширина прольотів тощо);
  • бажана тривалість роботи без дозаправки;
  • оптимальна ціна автонавантажувача.

Принципово всі навантажувачі відрізняються за видом використовуваного палива у двигунах: дизпаливо, бензин, газ, електрика, можливий також комбінований варіант – газ/бензин. Слід враховувати, що бензинові та дизельні навантажувачі заборонено використовувати всередині приміщень (через виділення шкідливих вихлопних газів), а також для роботи з продовольчими та фармацевтичними товарами (навіть на відкритих майданчиках). Для роботи у закритих приміщеннях найкраще підійде електронавантажувач або навантажувач, двигун якого працює на газі.

Якщо немає впевненості, що автонавантажувач буде завжди працювати тільки з однотипними вантажами, то варто вибирати модель із запасом як за вантажопідйомністю, так і за габаритами. Велике значення має висота підйому. Якщо мова йде тільки про навантаження та розвантаження автомобілів на вулиці, то цілком можна купити недорогий навантажувач дизельний, а якщо ж продукцію також належить складувати на висотні стелажі, то краще використовувати електричний ричтрак (висотний штабелер), за допомогою якого можна піднімати вантажі на висоту до 12 метрів.

У будь-якому випадку, якщо точно не знаєте: яку саме модель автонавантажувача або штабелера вибрати, краще заздалегідь проконсультуватися у досвідчених фахівців перевіреної та надійної компанії, котра спеціалізується на продажу та оренді такої техніки.

Джерело: сайт компанії «Денал Груп» https://denal.com.ua/