Купіть епоксидну смолу для прикрас та створіть шедеври разом

Епоксидна смола для виготовлення унікальних ювелірних виробів

Ізделия ручної роботи завжди були в ціні, особливо, коли мова йде про ювелірні вироби. Якось біжутерія втратила свою популярність, програючи золоту та сріблу за вартістю. Проте сьогодні мода на біжутерію повернулася. І ось тепер, замість виробів з пластику чи металу, багато модниць віддають перевагу виробам із епоксидної смоли. Цікаво, що такі прикраси можна виготовити самостійно. Для цього знадобиться ліплення, трошки терпіння і, звісно ж, сама смола. Іноді вибір саме цього матеріалу ставить в ступор домашніх майстрів, адже вибір є величезним. Тому легко заплутатися. Перш ніж купити епоксидну смолу для прикрас, слід з’ясувати, для яких саме прикрас потрібен цей матеріал.

Вибір ювелірної смоли

На ринку можна знайти різні види ювелірної смоли, і вибір залежить від конкретної мети. На що при цьому звертають увагу? По-перше, на об’єм. Якщо ви вирішили спробувати заливку виробів вперше, купуйте не більше одного літра. Це обгрунтована економія, оскільки це захоплення може вам не сподобатися. Для великого обсягу заливки потрібен відповідний обсяг контейнера із смолою. Треба купувати не менше п’яти — десяти літрів.

Не менш важливо звертати увагу на в’язкість смоли. У цілікові молди заливають рідкий матеріал. Не виникне жодних проблем із застиганням та відливанням пізніше. Якщо прикраса буде виготовлена за допомогою сучасної техніки резин арт, краще вибрати саморозтікаючуся смолу із підвищеною в’язкістю.

Не у всіх виробників є два види ювелірної смоли. Якщо ви хочете купувати її за в’язкістю, зверніть увагу на продукцію https://www.epoxymart.com.ua/. У цього виробника є густа та рідка епоксидна смола, яка добре підходить для заливки украшений у різні види молдів та малювання технікою резин арт.

Популярні види прикрас, що можна створити

  1. Кулони з квітами: Застосовуйте сухі квіти у ваших творіннях.
  2. Кольє “Галактика”: Змішуйте барвисті фарби та створюйте космічний ефект.
  3. Сплавлені кільця: Створіть ефект плавлення металу на поверхні кільця.

Сфера застосування

Використання епоксидної смоли, призначеної для будівельних та оздоблювальних робіт, для заливки ювелірних виробів не рекомендується. Тут справа в тому, що вона має інші властивості.

Перш за все, досягти потрібного ефекту не вдасться, оскільки ця смола не відрізняється ідеальною прозорістю. Частіше за все до неї додають наповнювачі, наприклад, мікрокальціт та інші.

При заливці в чистому вигляді така смола хмарніє і набуває зеленуватого чи жовтого відтінку. Крім того, промислова смола має різкий запах, який не завжди вивітрюється з часом.

Заливку біжутерії проводять із ювелірної смоли. Простими словами, вона має очищений склад і меншу в’язкість. Прозорий матеріал не змінює своїх властивостей після заливки та твердіння.

Ця смола не має неприємного запаху. Її можна використовувати вдома, просто провітрюючи кімнату після роботи.

З ювелірної смоли можна виготовляти різні види прикрас: кільця та кулони, сережки та брошки, браслети та намиста. Також цей матеріал підходить для заливки різних декоративних предметів та сувенірної продукції невеликого розміру.