ТОП-5 книг для весняного настрою

Весна – пора оновлення, природного відродження і, звичайно ж, улюблених свят. Тому саме в цей час особливо хочеться новизни, легкості, натхнення, мотивації на нові звершення. Такою мотивацією може стати весняна підбірка книг, які створять потрібний настрій — радісний, оптимістичний, легкий і трохи безтурботний. Пропонуємо ТОП-5 таких книг, прочитання яких сприятиме втіленню нових ідей в життя. Замовити їх негайно дуже просто: досить зайти в будь-який інтернет-магазин книг в Україні.

 

  • Діна Рубіна . Холодна весна в Провансі

Це збірка новел про подорожі письменниці і її чоловіка Бориса Кафелова, художника, селами південної Франції. Розповіді про природу, роздуми про відомих людей, книги, мистецтво. В сюжет дуже вдало вплітається листування Вінсента Ван Гога зі своїм братом Тео, цитоване з томика «Листів Ван Гога», з яким подорожує письменниця. Досить цікаво застосувати метод паралельного читання: під час перегляду книги Рубіної заглядати, наприклад, в найвідомішу книгу про Ван Гога — «Жага до життя» Ірвінга Стоуна.

 

 

  • Ірвінг Стоун . Жага до життя

Роман американського письменника Ірвінга Стоуна присвячений великому голландському художнику Вінсенту Ван Гогу. У центрі уваги розповідь про повний драматизму життєвий шлях Ван Гога, про творчість, про його глибоку віру в те, що «немає нічого більш художнього, ніж любити людей»… За життя творчість художника не була оцінена.

Книга про те, як не опустити руки і не кинути улюблену справу, навіть якщо доводиться йти наперекір громадській думці, тулитися в холодних комірках на самоті і бути відкинутим улюбленими людьми. Книга про силу духу, віру в мрію, про працю та мистецтво.

 

 

  • Рей Бредбері.  Ліки від меланхолії

Кажуть, що всі хвороби — в нашій голові. Від наших негативних думок, що роз’їдають нас зсередини. Меданхолія, апатія, депресія… «Коли все втрачено —залишається надія», – стверджує герой одного з оповідань Рея Бредбері. І в цьому збірнику, дійсно, знаходиться місце для добрих чудес, а сам автор — тонкий психолог — переконливо доводить, що наші думки та бажання формують реальність.

 

  • Патрік Зюскінд.  Голубка

Так-так, у Зюскінда є не менш цікаві книги, ніж «Парфумер»! У повісті показано, як одна незначна подія може повністю вибити людину з колії монотонного існування і навіть змінити життя. Героя настільки вражає голубка, що опинилася в його кімнаті, що він позбавляється свого «футляра», захищеності, впевненості. Але вона ж і допомагає йому побачити різноманіття життя, його чарівність і красу.

 

  • М.М. Пришвін, В.Д. Пришвіна.  Ми з тобою. Щоденник любові

«Це буде книга про кохання, але ми не боїмося такої обмеженості темою: любов потрібна не менше, ніж хліб». В оповіданні два основних героя. Письменник Михайло Михайлович Пришвін, який стоїть уже на порозі старості — страждаючи від самотності, згадуючи втрачену в юності наречену … Другий персонаж у щоденнику — жінка. Їй близько 40 років, і за її плечима теж чимало страждань і розчарувань … Це історія про пізнє кохання, але, по суті, перше. Про любов, яка об’єднує таких різних людей в такий непростий час (в основу книги покладено записи, які стосуються передвоєнного періоду).