Квіти з бісеру

Будемо вчитися плести з бісеру гарні квіти, для цього треба знати які матеріали та інструменти можуть нам знадобитися. Можна застосувати це і в побуті, наприклад: люстра у вигляді квітів тюльпана. Дріт для бісеру застосовується мідний: золотистого, сріблястого або зеленуватого кольору. Діаметр дроту для пелюсток підбирається тонше 0,28- 0,3 мм, а для листя 0,3- 0,32. Дуже тонка і гібкая- така дріт застосовується для бісеру. Для роботи з дротом знадобляться кусачки. Який бісер найкраще підійде? Найкраще перейти до каталогу і вибирати бісер калібрований, природних кольорів і відтінків-це бісер виробництва Чехії і Японії № 9 і № 10, номера вказують на розмір бісеру, чим більше номер, тим дрібніше бісер. № 9-діаметр бісеру 2 мм, № 10- 1,5 мм.

Дріт для бісеру. Якщо припустимо, що Ви не знайшли відразу потрібну дріт, а використовували звичайну технічну, то під час складання композиції квітів треба стебла готових листя і квітів обмотати смужками креповой паперу або шовковою ниткою під колір листя або пелюсток. Креповую папір при цьому нарізаємо смужками по 3 мм і довжиною 15 см. Кінець паперу змащуємо клеєм ПВА і обмотуємо стебло щільно спіраллю з невеликим нахлестом, закриваємо дріт. Якщо немає креповой паперу, то можна використовувати підфарбовану тушшю цигарковий папір. Якщо обмотуємо стебла шовковою ниткою, то витки щільно наметовому поруч один з одним, не перекриваючи попередні, якщо нитка занадто тонка, то складаємо її в кілька шарів. Для міцності обвитий папером або шовком стебло покриваємо безбарвним лаком або клеєм ПВА. Рекомендація: перед тим як почати плести сподобався квітка, треба уважно вивчити техніку плетіння і спробувати спочатку сплести зразок. І найкраще використовувати бісер, який рекомендується в описі, інакше може виникнути невідповідність у розмірах між різними частинами квітки.

Техніки плетіння. Петельна техніка застосовується для плетіння тичинок, маточок, пелюсток. Щоб освоїти цю техніку беремо відрізок дроту довжиною приблизно 15 см, нанизуємо на неї 11 бісеринок, складаємо і скручуємо дріт під бісером 2 3 обороту. На кожному з кінців дроту виконуємо необхідну кількість таких петель. так робляться тичинки. Голчаста техніка застосовується для квітів з дуже тонким, гострим кінцем: астра, хризантема, для хвойних ялини або сосни, для тичинок і маточок. Щоб освоїти цю техніку беремо дріт довжиною 20 см, набираємо на дріт 6 бісеринок і проходимо дротом по бісеру в зворотному напрямку, крім останньої, шостої.