Біла сорочка: як вибрати, із чим носити

 

Моду на білі жіночі сорочки чоловічого крою ввела Марлен Дітріх, відома своїм андрогінними сексапілен. Саме вона виявила що контраст між м’якими лініями жіночого тіла і строгістю чоловічий білої сорочки підкреслює жіночу сексуальність як ніщо інше.

Згодом біла чоловіча сорочка еволюціонувала в жіночому гардеробі в різні види – м’які шовкові блузки, лляні сорочки, сорочки з коміром-стійкою і з відкладним коміром, приталені офісні сорочки, сорочки-боді і т. Д.

Сьогодні біла сорочка-блузка є незамінною базовою річчю гардероба, яку можна носити в самих різних комбінаціях, від ділових до шикарних вечірніх.

Так, так, нам всім не дає спокою Джулія Робертс в сорочці Річарда Гіра, надіти сорочку свого чоловіка і в такому вигляді готувати йому сніданок – хіба не чудово? Прекрасно, але тільки якщо перед виходом з дому ви все-таки переодягнетесь в щось свого розміру.

Зазвичай наші чоловіки більші нас – у них товщі шиї, ширше груди і спина, тому в їх сорочках ми тонемо. І найчастіше у чоловічих сорочок жорсткі коміри, в яких наші шиї виглядають по-курчачі.

Але при всьому при цьому чоловічі сорочки відрізняє прямий крій, який красиво виглядає на наших тендітних або округлих фігурах, тому мати хоча б одну в гардеробі варто, але цю одну потрібно правильно вибрати. Існує три правила:

• нам потрібен м’який комірець – якщо у сорочки жорсткий комір, ви будете схожі на радянську директрису школи з 50-х; в деяких чоловічих сорочках комір зміцнюється пластиковими вставками, такі краще не брати;

• краще брати 100% бавовна, тканина повинна бути м’якою і добре укладатися, іноді чоловічі сорочки шиють з більш щільної тканини, яка тримає форму, нам такі не потрібні – сенс в тому, щоб сорочка гарно лягала по нашим округлі;

• сорочка повинна бути зшита на ваш зріст і розмір, і це найважча частина квесту. Тобто потрібно або шукати чоловічий крій в жіночих лінійках брендів, або, щоб вже зовсім автентично, йти за сорочкою в чоловічій відділ і шукати там відповідний розмір. Не повірите: бувають невеликі чоловіки низького зросту, і більшість з них носить покупні сорочки, а не шиє їх собі на замовлення або ночами вдома самостійно, тому знайти підходящу сорочку в чоловічому відділі абсолютно реально. Починаючи з росту 160см можна спокійно шукати сорочки в чоловічих магазинах, з великою часткою ймовірності вони там є. Чоловіча сорочка сильно не вашого розміру / зростання завжди буде виглядати на вас як мінімум по-домашньому інтимно, а то і просто безглуздо.

З прямої сорочкою не носять балетки, вони сильно спрощують образ, краще вибрати ботильйони (наприклад, з бежевою замші – ще одна базова одиниця гардероба) або мокасини, якщо хочеться взуття на плоскій підошві.

Носять чоловічі сорочки і навипуск, і заправивши їх у джинси або спідницю. Якщо сорочка з щільного бавовни і дає об’ємний силует, краще поєднувати її з вузькими джинсами або брюками, сорочки з добре драпіруються м’якого бавовни можна носити з чим завгодно.