Популярні помилки при облаштуванні кухні

Багатофункціональна та ідеальна кухня — це мрія кожної жінки. Але, як показує практика, створити бажаний інтер’єр ідеальним досить не просто. Тут варто прораховувати й продумувати все до най маленьких дрібниці, оскільки навіть мала похибка може бути причиною великих додаткових витрат як під час ремонту, так і потім, коли кухня буде активно використовуватися.

Прислухаючись до експертної думки спеціалістів меблевого інтернет-магазину МебельОк, варто ознайомитися з асортиментом кухонних меблів від сучасних виробників, адже кожен з них пропонує цікаві рішення. Крім того, перед тим, як почати ремонт у кухні треба знати найпоширеніші помилки, що допускаються користувачами в процесі побудови кухні мрії.

Неправильне освітлення

Якщо у кухні є лише одне джерело освітлення, наприклад, центральна люстра, то більша частина робочої поверхні буде залишатися в тіні. Така тенденція є негативною для зору людини, а також для приготування справ, адже недостатня кількість світла не дає змоги роздивитися все до дрібниць.

Кухня Гламур ваниль глянец

Освітлювальні прилади необхідно розташовувати по всьому периметру кухню, завдяки чому вийде створити правильно освітлену робочу зону, а також візуально збільшити простір.

Кількість розеток та їх розташування

Занадто мала кількість розеток призводить до використання великої кількості перехідників та подовжувачів. Наявність у кухні безлічі проводів — це не лише незручно, а ще й небезпечно.

Корисна порада: планувати та продумувати всю кухню варто починати з того, що слід порахувати яка кількість електричних приладів буде знаходитися у кімнаті, адже від цього залежать розетки та їх розміщення.

Відкрита поверхня полиць

Сьогодні використання поличок, що не зачиняються дверцятами дуже популярне. На них зручно зберігати посуд та будь-яке інше начиння кухні. Але, справа в тому, що специфіка кухні є у тому, що вся поверхня за відсутності досить потужної витяжки швидко покриваються нагаром, який потім досить важко відмивати.

Кухня-433 Престиж

Не варто вішати відкриті конструкції як мінімум поряд з місцем, де зазвичай готується їжа. Функціональніше використовувати навісні шухляди. Крім того, для зовнішньої обробки стін варто використовувати міцні, стійкі матеріали, що будуть витримувати часті миття поверхонь. Наприклад, місце біля умивальника та плити можна сміливо обклеїти миючими шпалерами або викласти плиткою.

Немає фартуха у робочій зоні

До найбільшого забруднення та нагрівання у всій кухні найбільш схильна саме робоча зона. У тому разі, якщо поверхня стіни вздовж робочого місця не захищена, вона досить швидко втратить свій привабливий вигляд.

Експерти меблевого інтернет-магазину mebelok рекомендують використовувати спеціальний кухонний фартух на всій поверхні стіни коло стільниці. Краще за все з цією задачею справляється керамічна плитка. Лише беручи до уваги всі зазначені пункти, кухня буде залишатися як новенька якомога більше.