Робота в Лодзі та Ченстохова по безвізу: Важливі моменти, які потрібно пам’ятати

Правила безвізового режиму України з Польщею актуальні вже декілька років, але не дивлячись на це, люди досі ставлять багато питань, щодо перетину кордону, працевлаштування та проживання в іншій країні. Давно не секрет, що головною метою створення безвізу став не відпочинок, а робота. Кожна людина, яка планує стати трудовим мігрантом, випробовує свої сили та пристосовується до нових умов життя, частіше за все, покидаючи свою сім’ю. Але з роками багато українців вирішують зостатися в Польщі або поїхати далі, в інші країни ЄС.

Якщо притримуватися всіх норм перетину кордону, та мати необхідні документи, то робота в Лодзі не стане такою страшною. Процес працевлаштування не сильно відрізняється від легальної роботи в Польщі без посередників. Роботодавець формує запрошення на роботу для українця та відправляє ого поштою. Це допоможе перетнути кордон без проблем. Після чого, вже на місці роботи в Лодзі підписується договір о співробітництві.

Правила перетину кордону для роботи в Ченстохова по безвізовому режиму

Недостатня кількість, документів, грошей, або невірні відповіді на кордоні, можуть стати причиною відмови у дозволі в’їхати на територію Польщі. Саме тому, для роботи в Ченстохова по безвізу, українець повинен мати запрошення від роботодавця. Прикордонна служба може перевірити дійсність існування даної компанії або ж зателефонувати роботодавцю аби запевнитися в актуальності документу.

В’їхати на територію Польщі можна як турист, але для цього потрібно мати певну суму готівки та ціль подорожі. Якщо ви обрали другий варіант, то не кажіть, що плануєте знайти роботу, адже це не легальне працевлаштування. Вже знаходячись на території Польщі ви можете відвідати підприємство, пройти співбесіду та отримати цілком офіційну роботу в Ченстохова або будь-якому іншому місті, яке буде задовольняти ваші побажання.

Договорів на працевлаштування може бути велика кількість. Наприклад, сезонна робота в Польщі на літо може надавати право працювати протягом 9-ти місяців в рік, але тільки в визначених сферах: туризм, сільське господарства, садівництво та інші. Також є деякі спрощені види договорів, які можуть допомогти отримати роботу в Ченстохова не більш ніж на 6 місяців в будь-якій іншій сфері діяльності: фабрики, заводи та склади.

Офіційні умови працевлаштування завжди кращі, адже трудовий мігрант отримає медичне страхування та соціальні права на рівні з громадянами країни. Знайти гарні вакансії для підписання трудового договору складно, але компанія AndriyM вже декілька років займається пошуком роботи для українців в Польщі. Тому пропонує тільки перевірених підприємців, які завжди мають робочі місця з гідними умовами праці. Також після легально працевлаштування можна отримати більші привілеї на проживання в Польщі.