Види світлодіодного освітлення

 

В останні роки світлодіоди буквально «захопили» ринок всього сучасного освітлення. Їх існують десятки, а то і сотні різних світлодіодів. Кожен вид освітлення має свої властивість, що робить його унікальним, на тлі всіх інших. Для кожного випадку життя, можна без особливих зусиль підібрати найоптимальніше світлодіодне освітлення.

Найпоширенішим освітленням, є світлодіодна лампочка. Її можна зустріти, напевно, в кожному будинку. На сьогоднішній день це найпопулярніший вид світлодіодів. Чому ж так ?. Відповідь на це питання дуже проста. Справа в тому, що світлодіодна лампочка не вимагає нічого додаткового для підключення. Тут не потрібні не якісь перехідники та блоки живлення. Патрон для підключення цієї лампочки є в кожному будинку, так як раніше користувалися лампами розжарювання.

Другим не менш популярним джерел світла є вуличне лед-освітлення. У більшості випадків вони мають витягнуту специфічну форму. Дані лампи дуже рідко встановлюють вдома, так як доводиться переробляти частину домашньої проводці. Справа в тому, що лампа денного світла вимагає специфічну електричну схему підключення. Якщо її підключити безпосередньо до мережі, то вона буде працювати некоректно і може дуже швидко згоріти. Саме тому використовуються додаткові елементи живлення, які прийнято називати «стартер».

Як повідомляють фахівці компанії LedFactor завдяки светодиодам на ринку з’явився дивний, але не ефективне джерело світла. Це світлодіодні стрічки. Зокрема вони використовуються для декору приміщень. Вони відмінно працюють в якості точкового і підсвітки, тобто виділяють певні частини об’єкта. Світлодіодна стрічка відмінно підходить для підсвічування меблів, такий як шафа, стіл, диван. Стрічку можна акуратно заховати, щоб було видно тільки її м’яке світіння. Однак дана стрічка вимагає складну схему підключення. До того ж ще потрібно сторонній блок живлення.

Більш цікавою світлодіодною стрічкою, є та сама стрічка, але побудована на адресних світлодіодах. Однак це ще складніше, так як тут необхідно використовувати контролер, в який ще потрібно завантажити програмний код, тобто прошивку. Але все ж дана стрічка здатна працювати в абсолютно в будь-якому режимі, який тільки закладений її програмну роботу. Це дивовижна річ, яка може вразити кожного людини.