Розбираємося в чохлах для смартфона

 

Хороший чохол повинен не тільки захищати смартфон від пошкоджень, пилу і ударів, але і не заважати їм користуватися. Саме за це відповідає форма і дизайн.

Типи чохлів Вибрати чохол для смартфона – нескладно. Але займає море часу, з огляду на різноманіття форм, дизайнів, кольорів і матеріалів! Те ж ми вирішили вас трохи зорієнтувати у виборі аксесуарів, щоб ви змогли вибрати найкращий захист для свого телефону з першого разу. Бампер Бампер По суті, чохол-бампер – це рамка, яку натягують по всьому периметру телефону для надійної фіксації корпусу.

Як повідомляє сайт https://gisolo.com/ua/chohli/samsung-cases/galaxy-s20-ultra-cases.html Особливо сподобається тим, хто хоче зберегти оригінальний дизайн смартфона і захистити боковини гаджета. Переваги: ​​легкий і компактний; захищає корпус від деформації під час падіння; виготовляється з різних матеріалів – силікону, пластика, гуми, металу; металевий чохол має внутрішню м’яку підкладку; не закриває доступ до клавіш і роз’ємів; не викликає ніяких незручностей під час користування смартфоном. Недоліки: залишає дисплей і задню кришку незахищеними (доведеться додатково купувати захисне скло, плівку); підходить тільки для смартфонів з прямими гранями. Накладка Чохол-накладка Чохол-накладка Ідеальний варіант для тих, хто любить змінювати зовнішній вигляд смартфона. Адже такого різноманіття забарвлень, принтів, матеріалів виготовлення немає в жодного іншого типу чохлів. Одягається на задню панель телефону і прикриває його боковини. Переваги: ​​чітко повторює конфігурацію смартфона; захищає задню кришку і бічні грані від подряпин; легко одягається і знімається; не збільшує вагу і габарити смартфона; виготовляється з пластика, поліуретану, металу, дерева, силікону, гуми, шкіри; має отвори на всі важливі для користувача клавіші і роз’єми; передбачає можливість нанесення дизайнерського, індивідуального принта. Недоліки: залишає екран смартфона незахищеним; швидко зношується в порівнянні з іншими типами чохлів.

Книжка

Чохол-книжка – вибір тих, хто бажає захистити смартфон з усіх боків і одночасно підкреслити свій статус. Переважно виготовляється з натуральної та екокожі, тому і виглядає стильно і розкішно. Деякі моделі мають на передній панелі віконце, яке дозволяє переглядати час, погоду і важливі повідомлення, не відкриваючи чохол. Переваги: ​​забезпечує максимально надійний захист смартфона; кришка може служити підставкою; моделі провідних брендів оснащені магнітною застібкою, відділеннями для візиток, банківських карток. Недоліки: збільшує вагу і об’єм смартфона; необхідно відкривати передню панель під час кожного активного користування. Фліп Чохол-фліп Чохол-фліп – схожий на книжку, але відкривається по вертикалі. Багатьом користувачам така варіація здається більш практичною і зручною у використанні.

Переваги: ​​повністю прикриває дисплей, задню панель і бічні грані; має магнітну застібку для надійної фіксації корпусу; деякі моделі оснащені відділами для карток і візиток; передня накладка може перетворюватися в підставку. Недоліки: трохи збільшує габарити смартфона; потрібно постійно відкривати передню панель під час користування.

Карман (футляр)

Чохол-карман або чохол-футляр добре захищає смартфон від подряпин, плям і пилу, адже закриває весь корпус. Моделі з металевими вставками і поліуретановим каркасом здатні пом’якшити удар. Сподобається тим, хто любить носити смартфон в сумці. Переваги: ​​підходить для більшості смартфонів; компактний і легкий; виготовляється зі шкіри, екокожі, тканини, трикотажу, що дозволяє створити індивідуальний дизайн; деякі моделі мають магнітну застібку або стягуються шнурком. Недоліки: тканинний і трикотажний чохол абсолютно не захищає від ударів і падінь; глушить звук динаміку, тому можна пропустити дзвінок; для користування смартфоном потрібно його повністю витягнути з чохла.

Чохол-кобура

Чохол-кобура нагадує футляр, але має додаткове кріплення на пояс. Прекрасний варіант для чоловіків, яким набридло носити смартфон в кишені або в руках. Переваги: ​​забезпечує максимальний захист смартфона з усіх боків; зазвичай, оснащений кнопкою або магнітної застібкою; завжди під рукою; виготовляється з міцних матеріалів (шкіри або щільної тканини). Недоліки: може заважати під час руху; для користування телефоном потрібно його повністю вийняти з кобури; вимагає додаткового догляду. МАТЕРІАЛИ чохли: випробовує на міцність Матеріал – другий важливий критерій вибору чохла. Саме від нього залежить те, наскільки надійною і довговічною буде захист смартфона.

Пластик

Пластик – простий і стабільний матеріал, здатний захистити смартфон від падінь, ударів і механічних пошкоджень. Хоча при цьому може пожертвувати собою – банально тріснути. Пластик Плюси пластикового чохла: надійно захищає від легких і середніх ударів; простий в догляді – достатньо протерти вологою ганчіркою; має величезну кольорову гаму і різноманітність принтів; гнучкий і еластичний. Мінуси пластикового чохла: глянсовий ковзає в руках;