Як вибрати надійний принтер

Привіт, шановні, мене часто запитую який принтер вибрати, напевно, кожен IT фахівець стикається з цим питанням, часом і не знаєш що говорити людям. Так як ці самі люди не знають, навіщо їм потрібен принтер. А найголовніше, що вони з ним робитимуть.

Давайте почнемо з того, що таке принтер і для чого він потрібен.
ЗИ: У даній статті більш-менш розбираються в питанні люди не знайдуть для себе нічого нового і цікавого, технічно це просто збірка порад ні більше ні менше.

Як повідомляє https://fp.lviv.ua/remont-printeriv/ принтер представляє собою принтер, за допомогою якого здійснюється друк документів, фотографій, презентацій або просто тексту. Друк проводиться безпосередньо з комп’ютера.
Ось приклад сучасного принтера.
Також, останнім часом набули популярності і поширення МФУ пристрою.

Абревіатура (МФУ) – розшифровується як Багатофункціональний пристроїв, тобто іншими словами в одному приладі об’єднані кілька функцій різних приладів.
Наприклад: принтер і факс або копіювального апарату і телефаксу. Таке об’єднання різних пристроїв дозволяє економити не тільки місце в офісі або вдома, це також раціонально, і дозволяє часто працювати ефективніше. Наприклад, розглянемо ситуацію, коли вам в домашніх умовах необхідно мати і сканер, принтер, і факс, погодьтеся буде куди зручніше і дешевше купити один пристрій, а не три окремих приладу. Такий підхід найбільш економічний у плані економії місця і бюджету. Адже 3 окремих пристрої будуть коштувати набагато дорожче, ніж одне. І це тільки декілька факторів: раціонально технічно і зручно в роботі.

Подумайте ще і про те, скільки картриджів-(Касета з фарбою для принтера), вам доведеться придбати для різних пристроїв, і це виливається в копієчку.
Знову ж таки, якщо ви живете в Санкт-Петербурзі, то вам дуже пощастило, так як в цьому місті існує професійний Сервіс оргтехніки Infinity, який в свою чергу заправляє майже будь-які види картриджів від відомих фірм, в тому числі і заправка будь-яких картриджів марки samsung, а також здійснює відновлення і ремонт картриджів.

Отже, дорогі мої, в принтерах і МФУ ми розібралися, давайте перейдемо безпосередньо до порад.

ПОРАДИ ПРИ ВИБОРІ ПРИНТЕРА АБО МФУ.

Порадада № 1. Який принтер потрібен саме вам?
Давайте разом подумаємо і запитаємо себе, чи готові Ми багато заплатити за лазерний принтер або кольоровий лазерний принтер, а може нам підійде струменевий принтер?
Не подумайте поганого, я не намагаюся вас запитати, немає навпаки, я намагаюся підштовхнути вас, шановні, до правильної думки, для того, щоб ви задумалися куди і в який пристрій ви влажівать свої інвестиції.

Давайте визначимося і чітко позначимо критерії до пристрою:
1.    Чи будете ви на ньому друкувати текст?
2.    Чи будете ви на ньому друкувати фотографії?
3.    А як щодо схем (наприклад карти або електричні схеми)
4.    Вам потрібен сканер або копіювальний апарат?
Отже, за першим пунктом наведеному в цій статті можна вже намітити шлях до нового пристрою, обраного правильно.

Отже, чи будете ви друкувати текст, якщо ви плануєте друкувати тільки тексти, наприклад переважно документи або статті, в загальному, текст. То в такому випадку вам може підійти звичайний лазерний принтер, без будь-яких надмірностей, в плані сканера або факсу. Так як зазвичай ресурсу одного картриджа лазерного принтера при друці тексту вистачить приблизно на 1500 аркушів A4, на відміну, наприклад, від струменевого картриджа, де використовуються спеціальні чорнило, і якого вам може вистачити приблизно листів на 300. Знову ж, все залежить від ємності картриджа , але на струменевому принтері зручніше друкувати фотографії.

Тепер перейдемо до другого пункту і запитаємо себе, чи будемо ми друкувати фотографії, якщо відповідь так, то вам підійде струменевий принтер, зазвичай такі пристрої поставляються з декількома картриджами різного кольору. Чому саме струменевий, а не кольоровий лазерний, справа в тому, що струменеві принтери добре передають колір, тобто фотографії виходять яскравіше і жвавіше в порівнянні з кольоровими лазерними. Однак, відбиток фотографії у струменевого принтера буде коштувати трохи дорожче, ніж у лазерного.

Я думаю, з другим пунктом все більш-менш зрозуміло, перейдемо до третього пункту
Чи будете ви друкувати схеми або щось таке об’ємне, на кшталт карт, якщо відповідь так, то вам потрібен апарат формату A3, який з легкістю буде здатний надрукувати як звичайні A4 листи, так і листи більшого за розміром формату A3. Тут, я думаю, додати нічого, так як суть ви вже вловили.

Четвертий пункт передбачає наявність МФУ, і як мені здається такі пристрої набагато зручніше для будинку або малого офісу. Отже, в черговий раз запитаємо себе чи потрібен вам копіювальний апарат, сканер або факс з принтером. Якщо так, то вам дійсно потрібен МФУ, знову ж МФУ буває декількох видів, як я і говорив вище, існують як лазерні так і струменеві багатофункціональні пристрої. Відповідно, і застосовуються вони або для тих чи інших цілей.

Рада №2. Як часто ви будете використовувати ваш принтер?

Ця порада стосується більше струменевих принтерів, справа в тому, що у струминного принтера в якості витратного матеріалу використовуються особливі чорнило, які так і норовлять висохнути і залишити ваш принтер в неробочому стані. У струменевих принтерів це те саме хвороби. Наприклад, візьмемо за основу двох основних виробників HP і Epson. У струменевих принтерів фірми HP друкуюча головка, яка власне і подає чорнило на папір зазвичай вбудована в сам картридж, що відповідно здорожує картриджі даного виробника. Але зате це дає і невелику перевагу, так як якщо картридж засохне, то можна легко купити новий, на відміну від принтерів фірми Epson.

Картриджі струменевих принтерів фірми Epson не мають друкуючої головки принтера, навпаки друкуюча головка вбудована в сам принтер. Це рішення дозволило зробити картриджі фірми Epson набагато дешевше в порівнянні з HP.
Однак тривалий простій принтера може призвести до засихання друкуючих головок, а значить і до поломки принтера, так як я вже говорив друкують головки вбудовані в сам принтер.

Але не треба турбуватися друзі мої, якщо ви друкуєте багато фотографій, то вам поломка принтера в слідстві засихання не загрожує. Якщо в іншому випадку ви друкуєте не так часто, то приблизно один раз в тиждень друкуйте що-небудь кольорове і все буде добре.
До лазерних принтерів це застереження ніяк не застосовуватися. Так як тонер являє собою свого роду графітовий порошок.

Рада №3. Дозвіл друку.
Так зване дозвіл при друці є співвідношення точок на 1 дюйм. Відповідно, чим більше точок на один дюйм тим дозвіл вище, з великою роздільною здатністю також змінюється якість друкованого матеріалу. Кількість точок на дюйм також позначається як dpi. Для нормальної друку звичайного тексту цілком достатньо 300×300 dpi, а найбільш поширеним є 600×600 dpi – дрібні деталі (або невеликий текст) буде досить добре видно при використанні такого дозволу.

Рада №4. Середовище роботи принтера.
Іноді це дуже важливо, тому що не всі користуються найпоширенішою операційною системою Windows, наприклад, вам потрібен принтер який буде працювати на MAC.
Вибираючи принтер упевніться у продавця, з якими операційними системами працює даний пристрій.

Рада №5. Ергономічність.
Лазерний або струменевий принтери, також можуть володіти рядом приємних функцій, які в свою чергу спростять вам життя. Наприклад, двосторонній друк, тобто друк одночасно або по черзі на кожній стороні аркуша. Це дуже зручно коли вам потрібно економити папір, особливо це відчувається при великих обсягах друку. Ворогові не побажаєш надрукувати наприклад 300 листів з двох сторін, так як кожен лист потрібно буде перевернути. Наявність бездротового зв’язку WiFi може позбавити власника принтера від зайвих проводів, тим більше що це може підкреслити дизайн офісу або просто заощадити місце, адже в такому випадку принтер можна встановити навіть на шафу. Наявність в принтері жк екрану і автономної друку, також дасть можливість працювати без комп’ютера. Наприклад, при друку фотографій дуже зручно.

Але не забувайте також що за всі додаткові зручності доводиться платити, а як відомо бюджет-то не гумовий. На цьому я думаю закінчити оповідання, на мій погляд це самі основні поради які повинен знати споживач при покупці принтера або МФУ.
До наступного разу, всім всього самого найкращого.