Дизайн інтер’єру своїми руками

Володіючи високим творчим потенціалом, багато хто з нас хочуть створити дизайн свого житла самостійно, але не знають, з чого почати. Пропонуємо вам рекомендації щодо того, на що звернути увагу і як виразити свої ідеї в процесі виконання дизайн-проекту інтер’єру власними силами.

Чому багато хто звертається до послуг дизайнерів і архітекторів, коли приходить час робити ремонт? Швидше за все, через острах – я ж не художник, що я можу зробити, куди мені до фахівця? Деякі дотримуються думки, що кожен повинен займатися своєю справою, отримавши необхідну освіту – якщо я бухгалтер, я буду калькулювати свої цифри, а дизайн – не моя стезя. Але, в більшості випадків, зайняті люди трепетно ​​ставляться до свого часу і зусиль, вважаючи за краще заплатити за кваліфіковану допомогу при облаштуванні інтер’єру, щоб все було швидко і професійно.

Адже архітектор знає, з чого почати і чим закінчити ремонт, порадить, які оздоблювальні матеріали вибрати і де купити, підкаже багато технічні нюанси на етапі реалізації дизайн проект інтерєру. Є досить велика категорія людей, що володіє високим творчим потенціалом, які хоча і не навчалися в мистецьких закладах, в змозі створити щось незвичайне своїми силами, покладаючись на природні здібності та власне світовідчуття. Тяга до прекрасного, помножена на знання основних принципів дизайну, і бажання створити свій, неповторний затишок в домі, можуть вилитися в дійсно видатний інтер’єр.

Саме для тих, хто хоче проявити свої приховані таланти, зробивши самостійно дизайн-проект власного житла, і призначені наші рекомендації щодо того, як з мінімальними зусиллями пройти шлях, починаючи з генерації ідеї і закінчуючи втіленням її в вигляді готового інтер’єру. Що таке дизайн-проект Перед тим, як приступити до створення дизайн-проекту свого місця проживання, необхідно зрозуміти, що має на увазі під собою дане поняття, які стадії його виконання і що повинно стати результатом вашої праці.

Якщо не вдаватися в складні пояснення, то дизайн-проект – це набір планів, креслень, візуальних матеріалів, які дають уявлення про майбутній інтер’єр. Почати проектування інтер’єру необхідно з розробки планувального рішення, яке дасть поняття про розстановку меблів з урахуванням функціонального призначення кожної кімнати. Грунтуючись на даному плані, потім необхідно викреслити плани стель з розміщенням світильників або їх груп, які сформують основне і локальне освітлення. Також, з прив’язкою до місцезнаходження меблів, продумується розташування розеток і вимикачів, побутової апаратури, сантехнічного обладнання.

Коли функціонально-технічна частина проекту виважена і виражена у вигляді планів, можна приступити до більш креативному процесу – формування візуального образу інтер’єру, який полягає у виборі стильової концепції, дизайну меблів і аксесуарів, колористичної палітри, оздоблювальних матеріалів. На виході у вас повинен вийти своєрідний альбом-добірка, який послужить базою для реалізації інтер’єру, як то кажуть, в матеріалі.