Визначні місця Львова

Львів — одне з найстаріших міст України. Культурний, науковий, громадський центр західної держави. Це місто за свою історію було частиною Галицько-Волинського князівства, входило до складу Речі Посполитої та Габсбурзької монархії, а зараз перебуває у складі нинішньої України. Львівська ратуша Починає список міста – львівська ратуша. Будучи у складі Габсбурзької монархії, вона будувалася протягом 8 років, з 1827 по 1835 роки.

Чотириповерхова будівля з внутрішнім двором та вежею. Виконано з цегли у стилі віденського класицизму. Його будували два архітектори – Юзеф Маркль і Франциско Трешера. Через 13 років після зведення під час революції ратуша була обстріляна австрійською артилерією. Будівля сильно постраждала, а вежа зовсім обвалилася. У 1851 році споруда зазнала капітального ремонту з незначними змінами конструкції. А через рік на вежі був встановлений годинник. У ньому розташована міська адміністрація Львова. У вежу можна потрапити за невелику плату та подивитися на чудові міські панорамні краєвиди. Міський Арсенал Фортифікаційна споруда, зведена у 1554-1556 роках, коли Львів був у складі Польщі Краківської.

Це масивна кам’яна споруда, яка є яскравим прикладом ренесансської оборонної архітектури. Арсенал був призначений для лиття гармат, збирання та ремонту зброї. Сьогодні в ньому розташований військовий музей, який може похвалитися екземплярами холодної, метальної та вогнепальної зброї. На увагу заслуговують збройові екземпляри, виконані українськими майстрами.

У володінні музею представлені і унікальні експонати – меч німецького походження 16 століття, а також шаблі віденської битви з двома лезами та гравіюванням. Собор Святого Юра Це чудова споруда, яка є головним греко-католицьким собором Львова. Займає одне із головних місць серед греко-католицьких церков України. Зводився собор протягом 28 років, з 1744 по 1772, у стилі бароко. Фасад будівлі оздоблений скульптурами Йогана Пінзеля, українського скульптора 18 століття.

Також радимо відвідати паб “Добрий друг” https://www.goodfriend.net.ua/.

Внутрішнє оздоблення собору прикрасили такі скульптори, як Фесінгер, Філевич, Долинський, Радивилівський. До 1816 він був у володінні ордена Василіан. Через 130 років, 1946 року собор закріплений за російською православною церквою. Українська греко-католицька церква, починаючи з 1990 року, є власником собору.

Місто Львів таїть у собі багато чудових місць, які можуть здивувати.