Смачний салат з грибами та шинкою: рецепт та корисні поради

Салат з грибами і шинкою

Салат з грибами і шинкою – це чудова закуска чи основна страва, яка в поєднанні з іншими інгредієнтами створює смачну та ситну страву.

Основними інгредієнтами цього салату є гриби і шинка. Гриби можуть бути свіжими або маринованими, а шинка – куряча чи свиняча. Щоб надати салату більш насичений смак, гриби можна підсмажити на сковороді з рослинним маслом.

Для приготування салату з грибами і шинкою нарізаємо цибулю, овочі (помідори, огірки, капусту) та заправляємо їх майонезом чи вершковим соусом. Гриби добре промиваємо і відварюємо у підсоленій воді протягом кількох хвилин.

Готові гриби та шинку нарізаємо соломкою і додаємо до інших інгредієнтів. Салат може бути заправлений олією, майонезом або вершковим соусом. Для додаткової приправи можна додати перець та зелень.

Після того, як всі інгредієнти добре змішані, салат можна прикрашати кружками маринованих грибів або фетучіні. Такий салат з грибами і шинкою стане чудовим доповненням до будь-якого столу.

Рецепт 1 Салат з грибами шинкою і сиром

Рецепт 1 Салат з грибами шинкою і сиром

Для приготування салату з грибами, шинкою і сиром нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 150 грам грибів
  • 100 грам вершкового масла
  • 200 грам курячої шинки
  • 100 грам твердого сиру
  • 1 цибуля
  • Зелень за смаком
  • Сіль і перець

Спочатку очищаємо гриби, нарізаємо їх соломкою і смажимо на сковороді з рослинним маслом протягом 5 хвилин. Добре посипаємо гриби сіллю і перцем. Потім ріжемо шинку невеликими кубиками і також смажимо на сковороді до готовності.

Далі ріжемо цибулю кільцями і додаємо її до грибів і шинки. Заправляємо цю суміш майонезом і добре перемішуємо. Додаємо також нарізаний сир і знову все перемішуємо.

Тепер нарізаємо зелень і додаємо її до інгредієнтів. Перемішуємо все добре і викладаємо на готову локшина або фетучіні.

Прикрашаємо салат з грибами, шинкою і сиром за своїм смаком, може бути з маринованими овочами або просто зеленню. Смачного!

Рецепт 2 Грибний салат з шинкою і овочами

Інгредієнти:

Інгредієнти:

  • 300 гр маринованих грибів;
  • 200 гр вареної курячої шинки;
  • 1 цибуля;
  • 2 огірки;
  • 1 морква;
  • 3 столові ложки майонезу;
  • 1 столова ложка рослинного масла;
  • сіль;
  • перець;
  • зелень.

Приготування:

  1. Овочі (цибулю, огірки та моркву) нарізаємо соломкою або кубиками.
  2. Курячу шинку також ріжемо кубиками.
  3. Мариновані гриби подрібнюємо нашинковкою.
  4. У сковороді розігріваємо рослинне масло і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
  5. Додаємо моркву і огірки до цибулі і обсмажуємо, помішуючи, протягом 3-4 хвилин.
  6. Посолюємо та поперчимо овочі на смак.
  7. Зливаємо воду з маринованих грибів і додаємо їх до овочів.
  8. Змішуємо все разом і готуємо на середньому вогні ще 5 хвилин.
  9. Готову масу охолоджуємо.
  10. До готового грибного масла додаємо майонез і добре перемішуємо.
  11. Заправляємо охолоджену овочеву та грибну суміш соусом.
  12. Все добре перемішуємо і прикрашаємо зеленню.
  13. Грибний салат з шинкою і овочами готовий до подачі!

На замітку про грибах

Гриби – це унікальний продукт, який знаходить широке застосування в кулінарії. Вони додають особливий смак та аромат різним стравам. Одним з найпопулярніших уживань грибів є їх використання в салатах. Салати з грибами і шинкою є відмінним варіантом закуски на будь-яке свято чи святковий обід.

Для салату з грибами і шинкою ми потребуємо таких інгредієнтів: гриби, шинка, цибуля, майонез, вершковий соус, овочі, зелень. Перш за все потрібно підготувати гриби. Ми можемо використовувати свіжі гриби або мариновані, підсолені. Свіжі гриби очищаємо, ретельно миємо і ріжемо на невеликі шматочки.

Далі на сковороді розігріваємо рослинне масло. Викладаємо гриби і шинку, і смажимо декілька хвилин до готовності. Додамо нарізану цибулю і продовжуємо смажити ще декілька хвилин.

Після цього можна додати інші овочі, наприклад, помідори, перець або зелень. Ми також можемо додати курячі шматочки або локшина до салату. Заливаємо салат майонезом або вершковим соусом і добре перемішуємо.

Готову салат можна прикрасити зеленню, посипаючи її посипкою або подрібнюючи соломкою. Також можна додати фетучіні або інші види макаронів до салату для різноманіття смаку.

Заправляємо салат маслом або соусом на свій смак і солимо за смаком. Його можна подавати вже готовим на столі або залишити його на кілька годин в холодильнику, щоб смаки інгредієнтів добре злилися.

Такої закуски з грибами і шинкою можна приготувати на будь-яке свято чи у вихідні дні. Вона буде хорошою альтернативою основному блюду і порадує вашу родину та гостей!

Рецепт 3 Салат з грибами шинкою яйцями і сиром

Інгредієнти:

  • 300 г свіжих грибів
  • 1 цибуля
  • 100 г маринованих грибів
  • 200 г шинки
  • 3 яйця
  • 100 г сиру
  • 100 г вершкового соусу
  • 200 г овочів (помідори, огірки)
  • 2 столові ложки рослинного масла
  • сіль, перець – за смаком
  • зелень для прикрашання

Приготування:

  1. Свіжі гриби очищуємо, нарізаємо. Цибулю нарізаємо соломкою.
  2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Кладемо гриби і цибулю, смажимо протягом 5-7 хвилин.
  3. Мариновані гриби та шинку також нарізаємо і добавляємо до грибів на сковороді. Приправляємо сіллю та перцем за смаком. Струсіть яйця, додайте до сковороди. Все перемішуємо і готуємо ще 2-3 хвилини.
  4. Подрібнюємо сир соломкою і додаємо до сковороди.
  5. Овочі нарізаємо кубиками і додаємо до грибного міксу. Заливаємо вершковим соусом і все добре перемішуємо.
  6. Добре відварюємо локшину або фетучіні з додаванням солі. Зліваємо воду, додаємо масло і добре перемішуємо.
  7. Заправляємо готову локшину або фетучіні майонезом і перемішуємо.
  8. На ту ж сковороду, де готувався грибний мікс, кладемо локшину або фетучіні, перемішуємо і готуємо ще 2-3 хвилини.
  9. Салат може бути гарячим або холодним. При подачі посипаємо зеленню та нарізаними яйцями.

На замітку про фетучіні

Фетучіні – це вид італійських макаронних виробів, які мають форму плоскої стрічки. Це основний інгредієнт для багатьох смачних італійських страв. Фетучіні можна готувати з різними соусами та додатками, зокрема з грибами і шинкою.

Для салату з грибами і шинкою потрібно приготувати такі інгредієнти: фетучіні, гриби, курячі грудки, шинку, цибулю, зелень, майонез та соус. Спочатку відварюємо фетучіні в підсоленій воді до готовності. Потім на сковороді розігріваємо рослинне масло і обсмажуємо нарізані курячі грудки та шинку. Після цього додаємо нарізану цибулю та гриби, які перед цим також нарізаємо.

Для грибного соусу можна використовувати масло, гриби, цибулю, перець та вершковий майонез. Спочатку розігріваємо масло на сковороді і підсмажуємо нарізану цибулю та гриби. Потім додаємо нарізаний перець і солимо за смаком. На кілька хвилин зливаємо воду, щоб вона злегка підварилася, а потім додаємо вершковий майонез і добре все перемішуємо.

Після приготування всіх інгредієнтів можна посипати їх нарізаною зеленню та маринованими овочами, такими як каперси або огірки. Заправляємо салат майонезом з додаванням грибного соусу. Також до салату можна додати локшина або інші види макаронних виробів за вашим смаком.

Загалом, фетучіні є універсальним інгредієнтом, з яким можна експериментувати в кулінарних стравах. Цей салат з грибами і шинкою стане чудовою закускою або основним блюдом для вашого обіду чи вечері. Спробуйте приготувати такий салат і насолоджуйтесь його неперевершеним смаком!

Рецепт 4 Фетучіні з шинкою і грибами в соусі з вершків

Для приготування цього смачного та апетитного страви нам знадобляться такі інгредієнти:

  • Фетучіні – 300 г
  • Шинка – 200 г
  • Гриби – 200 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Рослинне масло – 2 ст. л.
  • Солодка вершкова вершкова вершки – 200 мл
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Починаємо готувати цю страву. Спочатку на сковороді розігріваємо рослинне масло, нарізаємо шинку та гриби і обсмажуємо їх до золотистого кольору. Потім додаємо нарізану цибулю та готуємо разом ще кілька хвилин. Солимо та перчимо за смаком.

У прокип’ятковану солодку вершкову вершку додаємо фетучіні та варимо до готовності. Потім зливаємо воду та заправляємо фетучіні вершковим соусом. Добре перемішуємо, щоб соус рівномірно розподілився по всіх макаронах.

Застосовуючи іншу сковороду, розігріваємо вершкове масло, додаємо гриби та готуємо до готовності. Підсолюємо за смаком.

Готові фетучіні з шинкою і грибами розкладаємо по тарілцях, посипаємо нарізаною зеленню і прикрашаємо маринованими овочами. Смачного!

На замітку про шинці

Шинка – це дуже популярна продукт в українській кухні. Вона може бути свіжою або маринованою. Мариновані шинки мають більш насичений смак і аромат. Щоб приготувати салат з грибами і шинкою, нам знадобиться така шинка.

Шинку нарізаємо на тонкі соломки, а потім подрібнюємо її ножем або нарізаємо на кубики. Для салату гриби можна використовувати свіжі або консервовані. Якщо вони консервовані, то перед використанням треба зливаємо з них рідину.

Гриби можна приготувати на сковороді або відварювати їх у воді. Потім їх можна нарізати або подрібнити насічкою. До салату можна додати інші овочі, такі як томати, огірки, перець. Їх також нарізаємо або ріжемо соломкою.

Для заправки салату можна використовувати майонез або вершковий соус. Щоб зробити вершковий соус, потрібно змішати вершки з маслом і додати трохи солі. Добре перемішуємо і заправляємо салат. Ми також можемо додати зелень, щоб прикрасити салат і зробити його більш соковитим і ароматним.

Готову смачну закуску можна подавати на стіл. Вона буде смачною і апетитною. Салат з грибами і шинкою – це хороший варіант для основного страви або заміни м’яса. Такий салат може бути самодостатнім блюдом або додатком до інших страв, таких як локшина або фетучіні.

Рецепт 5 Листковий салат з грибами і шинкою

Рецепт 5 Листковий салат з грибами і шинкою

Інгредієнти:

  • 5 листків салату;
  • 200 г курячих грудок;
  • 150 г маринованих грибів;
  • 100 г шинки;
  • 1 цибуля;
  • 2 столові ложки масла;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  1. М’ясо нарізаємо на соломкою і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Після цього додаємо нарізану цибулю. Смажимо до м’якості цибулі.
  2. Мариновані гриби ріжемо на соломкою. Додаємо їх до м’яса та цибулі й смажимо ще кілька хвилин.
  3. Салат мить в холодній воді, обсушуємо.
  4. Листки салату розкладаємо на тарілку.
  5. Зверху кладемо шинку, м’ясо з грибами і цибулею.
  6. Заправляємо салат майонезом або вершковим соусом.
  7. Солимо і перцюємо за смаком.
  8. Прикрашаємо салат зеленню.

Цей салат може бути прекрасною закускою або основним блюдом. Чудово поєднується з вареною локшиною або фетучіні. Смачного!