Дефіцит кадрів в комунальних підприємствах та оплата праці волонтерів: очільник Лозівської громади зустрівся з керівником Центру зайнятості

01

Під час зустрічі з директором Лозівської філії Харківського обласного Центру зайнятості Валерієм Підгорним міський голова Сергій Зеленський, акцентував увагу, на необхідності вирішення проблеми з кадрами на комунальних підприємствах. Особливо це стосується КП “Еко-Сан”. Підприємство займається благоустроєм, обслуговуванням доріг, освітленням міста, найбільша потреба у таких працівниках в старостинських округах.

Участь у зустрічі взяв голова Лозівської районної ради Вадим Гоч.

Валерій Підгорний поінформував, що робота у даному напрямку вже ведеться. Співпрацюють у даному напрямку з Управлінням житлово-комунального господарства та КП “Еко-Сан”. На підприємства направляються люди на суспільно корисні роботи. 10 осіб вже працевлаштовано в КП “Еко-Сан” та 12 в УЖКГ.

На зустрічі з міським головою обговорили залучення до суспільно корисних робіт й волонтерів. Ними виконується багато справ на громадських засадах — це й розвантаження гуманітарної допомоги, доставлення її потребуючим, виїзди на передову до воїнів.

– Вже заплановані зустрічі з керівниками цих організацій, зауважив Валерій Підгорний, будемо обговорювати співпрацю та допомагати фінансово. Законодавством передбачено виплату у розмірі мінімальної заробітної плати — 6700 гривень. Обмежень щодо кількості залучення волонтерів до цієї роботи немає. На сьогодні достатньо коштів щоб задовольнити потреби, принаймні, Лозівської громади.

У Лозівській громаді вперше впроваджують практику залучення до соціально корисних робіт саме волонтерів.

Також Центр зайнятості запускає й громадські роботи, які оплачуються за рахунок співфінансування з міського бюджету та фонду Служби зайнятості.

Щодо інших вакансій у Центрі зайнятості, вони є, говорить керівник . Звісно не у тій кількості, якої б хотілося, але бажаючим знайти роботу допоможуть. Якщо не за спеціальністю то з можливістю отримання нових навичок – перенавчання.

–>

Джерело: Лозівська міська рада