У Лозовій за підтримки благодійного фонду Uanimals та міської ради триває стерилізація безпритульних тварин

01

Благодійники виділили на ці потреби 145 тисяч гривень, міська рада допомогла з транспортом та пальним, розповідає засновниця громадської організації «Маємо право» Аліна Безверхня.

Зоозахисники знайшли виконавця, який займається пошуком і відловом собак. Стерилізацію проводять лікарі з міста Черкаси. В притулку тваринок перетримують, вакцинують від сказу та відпускають у звичне для них середовище.

Раніше таку роботу громадська організації «Маємо право» організовувала у вересні минулого року, тоді проводили пільгову стерилізацію для усіх бажаючих.

Мета наших заходів зменшити популяцію тварин на вулицях міста, говорить Аліна Безверхня. Подякувала партнерам та міській раді за допомогу в організації цієї роботи.

Також керівниця висловила подяку Лозівському міському голові Сергію Зеленському. За його сприяння у пункті стерилізації, який знаходиться по вулиці Свободи, встановили нові вікна. Минулого літа їх вибило у результаті ракетного удару.

Кожного року до Програми благоустрою Лозівської тергромади закладається певний ліміт на стерилізацію безпритульних тварин. На найближчій сесії міської ради Управління житлово-комунального господарства звернеться до депутатів з проханням виділити 200 тисяч гривень на ці роботи.

–>

Джерело: Лозівська міська рада