Лозівський міський голова закликав активніше виявляти безхазяйні помешкання та передавати їх черговикам

Голова громади Сергій Зеленський 19 червня провів нараду з фахівцями, які обліковують комунальне майно. Просив зберегти помешкання, що переходять у комунальну власність у зв’язку зі смертю власників та відсутністю родичів, які хотіли б його успадкувати.

Загалом у комунальній власності Лозівської тергромади обліковується  85 помешкань – для тих, хто перебуває у черзі на отримання житла. До цього переліку входять квартири, будинки, але більшу частину складають кімнати в колишніх гуртожитках.

Голова громади просив оперативніше розподіляти житло між бажаючими, з дотриманням законодавчих вимог.  Найперше увагу слід звертати на переселенців, які лишилися без житла, приїхали з окупованих та деокупованих територій, постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС на Херсонщині.

Міський голова попросив окремо проаналізувати помешкання у колишніх гуртожитках. Якщо від них відмовляються черговики, тоді пропонувати ці кімнати на розширення мешканцям, які живуть поряд.

Зараз підбирають житло для молодих лікарів, які приїхали працювати у Лозівське ТМО. Медикам обіцяють також допомогти з ремонтом.

Загалом у громаді діє кілька черг на отримання житла. У загальній – на помешкання чекає 222 людини, в списках першочергових – 150 , серед позачергових – 33 людини.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада