Лозівська громада поглиблює співпрацю з Червоним Хрестом України

Лозівська громада поглиблює співпрацю з Червоним Хрестом України

Новини

17.07.2023

Лозівський міський голова Сергій Зеленський 14 липня підписав меморандум про подальшу співпрацю з  головою обласної організації Товариства Червоного Хреста України Костянтином Башкіровим. 

Лозівське представництво Червоного Хреста України існує понад рік. Нині налічує більше 30 постійних волонтерів, які надають різні види підтримки мешканцям громади та переселенцям: гуманітарну, соціальну, психологічну, домедичну та інші допомоги. Соціальні працівники організації мають понад 100 підопічних у Лозовій та старостинських округах. 

Волонтери постійно вчаться та вже тренують представників Червоного Хреста з інших куточків України, розповіла голова місцевого представництва Світлана Кальченко. У п’ятницю, 14 липня,  досвід лозівських колег вивчали об’єднання Червоного Хреста з Полтавщини та Сумщини.

Світлана Кальченко та Костянтин Башкіров подякували Лозівському голові за підтримку та передали відзнаки, зокрема орден “Довіра. Допомога. Відповідальність”.

“Ви з початку вторгнення взяли на себе велику відповідальність за все – за людей. Люди це відчули і довіряють вам. Ті дії, які Ви робите зі своєю командою та з командою Червоного Хреста, це не просто допомога – це стан душі”, – зазначив Костянтин Башкіров. 

Керівники обговорили подальшу співпрацю громади та товариства: роботу групи швидкого реагування, залучення іноземної допомоги та пошук постійного приміщення для місцевого осередку.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада