Голова Лозівської громади зустрівся з медиками

Проблемні питання дефіциту кадрів обговорили під час зустрічі з колективами первинної та вторинної ланки медицини. 
Медики стаціонарних відділень Лозівського термедоб’єднання порушили питання залучення на чергування додаткових лікарів  – для виключення можливості перенавантажень.
Долучитися до цієї роботи запропонували первинній ланці медицини. Керівники громади та медичних установ просили відгукнутися на прохання щодо підсилення роботи у стаціонарних відділеннях, саме  з чергуваннями. 
Лозівський міський голова Сергій Зеленський доручив фахівцям додатково проаналізувати оплату за цей напрямок роботи лікарям первинки. 
Сергій Зеленський також висловив вдячність тим сімейним лікарям, які вже долучилися до цієї роботи. Подякував за розуміння та допомогу. 
Аналогічну зустріч Лозівський міський голова проведе з приватними лікарями. Це питання ініціювали сімейники Центру первинної медико-санітарної допомоги. На їхню думку, незалежно від підпорядкування,  лікарі повинні перебувати у рівних умовах роботи.  Пацієнти приватних лікарів також потрапляють до стаціонарів  лозівських медустанов.
Голова Лозівської тергромади відзначив: «Разом з керівниками медичних установ та депутатами ми робимо максимум, аби залучити до наших лікарень молодих фахівців. У громаді прийнято ряд міських Програм, направлених на їхню підтримку – навчання за рахунок бюджету громади, виділення житла та його ремонт. Але попри усі старання бажаючих мало, тому на майбутнє розглядатимемо можливість нових стимулів для лікарів – суттєвої фінансової підтримки, знову ж таки за певних умов.  Це питання обговорюватимемо з депутатами.»

Джерело: Лозівська міська територіальна громада