Сергій Зеленський зустрівся з ректором Київського національного університету імені Тараса Шевченка

З керівником  провідного вишу країни Володимиром Бугровим Лозівський міський голова Сергій Зеленський обговорив пріоритетні напрямки співпраці щодо  розвитку різних сфер Лозівської громади.

Розглянули питання підготовки фахівців з комплексної реабілітації. Щоб ця допомога стала доступнішою, наприкінці 2022 року у Лозівській громаді розширено Програму медичних гарантій новим пакетом: «Реабілітаційна допомога дорослим та дітям в стаціонарних умовах». Лозівське термедоб’єднання подалося на нього та отримало позитивний результат. Наразі створюються необхідні умови та залучаються спеціалісти.

Обговорили допомогу у виготовленні документів стратегічного планування, зокрема Концепції інтегрованого розвитку території тергромади. Це важлива передумова для подальшої розробки Комплексного плану просторового розвитку.

Також на порядок денний керівники винесли питання здобуття якісної вищої освіти  випускниками Лозівської громади.

Нагадаємо, Лозівська міська рада підписала з КНУ імені Тараса Шевченка Меморандум про співпрацю.  Лозівська громада стала учасником пілотного проєкту взаємодії Альянсу українських університетів з громадами. Ініціативу реалізують за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».