Загиблих за незалежність України лозівчан відзначили державним нагородами (посмертно)

На території нашої України триває жорстока війна з російським агресором, яка немає і не може мати жодних виправдань. Сотні тисяч наших воїнів щодня й щоночі стримують російську навалу, мають незліченні успіхи, на всіх напрямках. Але ціна цих успіхів занадто висока… Війна забирає кращих, серед яких і наші земляки…

Відповідно до Указу Президента України від 7 вересня 2022 року № 636 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно) старшого солдата БУХАНЧЕНКА Віталія Юрійовича.  

Захисник загинув 11 липня 2022 року під час несення служби на вогневій позиції поблизу населеного пункту Дементіївка Дергачівського району Харківської області внаслідок артилерійського обстрілу, отримавши поранення несумісні з життям. Нагороду вручено бабусі Людмилі Федотівні.

Відповідно до Указу Президента України від 3 листопада 2023 року № 731 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно) солдата ЖИТОМИРЦЯ Григорія Олександровича. Загинув боєць 29 жовтня 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу, отримавши поранення несумісні з життям в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області. Орден вручено матері Ользі Григорівні, батьку Олександру Євгеновичу, сестрі Олені Олександрівні.

Нагороди вручили Лозівський міський голова Сергій Зеленський, заступник начальника Лозівської РВА Юлія Іваненко, начальник секції персоналу Східного територіального управління Національної Гвардії України, полковник Олег Фомін, заступник начальника Лозівського районного територіального Центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Сергій Наконечний.

Родинам загиблих присутні висловили найщиріші співчуття від усієї Лозівської громади.  

–  Для нас загибель кожного бійця – це непоправний біль, який ніколи не загоїться. Пам’ять про них назавжди залишиться у наших серцях, – сказав  начальник секції персоналу Східного територіального управління Національної Гвардії України, полковник Олег Фомін. – Жодна втрата нашого військовослужбовця не буде даремною. Ми обов’язково помстимося ворогу за наших побратимів й здобудемо Перемогу.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *