Лозівській молоді пропонують навчання у медичних вишах за рахунок бюджетних коштів та подальше працевлаштування до лікарень громади

У Лозівській міській територіальній громаді продовжують працювати над залученням кадрів до медичних установ. Сьогодні, 2 квітня, керівники Лозівської тергромади, первинної й вторинної ланки медицини, освітньої галузі запросили на зустріч випускників закладів освіти міста та старостинських округів. Поінформували про заходи передбачені міськими Програмами. Навчання у медичних вишах за рахунок коштів Лозівської громади, виділення житла молодим фахівцям та його ремонт.
– Велику увагу ми приділяємо розвитку медичної галузі нашої громади. Значно покращили матеріально-технічну базу, оснастили сучасною медичною апаратурою. Розширюємо напрямки надання медичних послуг, зокрема, реабілітаційних, їх наразі потребують, як мешканці нашої громади так і сусідніх, а також внутрішньо-переміщені особи, – сказав Лозівський міський голова Сергій Зеленський. – Основна проблема наших медичних закладів – дефіцит кадрів. Тому разом з керівниками медустанов, освітянами та депутатами працюємо над залученням до медзакладів кваліфікованих лікарів різних спеціальностей. Вам, випускники, пропонуємо відучитися у медичних вишах за кошт Лозівської громади та прийти працювати до наших лікарень.
Директор КНП «Територіальне медичного об’єднання» Юрій Шевченко та медичний директор КНП «Лозівський ЦПМСД» Тетяна Рожок розповіли про потреби, як у лікарях вузької направленості так і сімейниках.
У лікувально-профілактичних закладах КНП «Лозівське ТМО» зі 100 лікарів, 38 – пенсійного віку. Заклад потребує ще 40 медичних фахівців різної спеціальності – невропатологів, отоларінголоів, терапевтів, педіатрів, рентгенологів, неонатологів, інфекціоністів, урологів…
– У вас є дуже гарна нагода скористатися Програмою підтримки випускників, яка запроваджена міською владою, й обрати медицину, як майбутню спеціальність, – сказав керівник термедоб’єднання Юрій Шевченко. – Ви вивчитеся, при цьому міська влада вам у цьому допоможе, й будете забезпечені роботою – повернетеся лікувати мешканців нашої громади.
Заступник директора КНП «Лозівське ТМО» Наталія Полухіна додала, що студенти можуть навчатися в будь-якому медичному вищому навчальному закладі нашої держави, за обраною на власний розсуд спеціальністю, крім лікарів-стоматологів, ними громада забезпечена. Після вступу з вишами укладаються угоди й оплачується навчання, у тому числі й інтернатура. Програма діє з 2016 року, її можливостями скористалися п’ятеро студентів. Двоє вже працюють лікарями.
Начальниця Управління освіти, молоді та спорту Вікторія Урванцева побажала випускникам закладів освіти, вдало скласти іспити, обрати бажаний виш та у майбутньому повернутися до Лозівської громади й реалізувати себе, як висококваліфіковані фахівці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *