У Лозівському краєзнавчому музеї відкрилася експозиція картин художників незламного міста Харків

Понад 90 картин та 8 бюстів загиблих Героїв України, виконані харківськими митцями, представлені у Лозівському краєзнавчому музеї. Експозиція об’єднує роботи талановитих художників, кожен з яких пропонує свій унікальний погляд на навколишній світ.

 

Запрацювала виставка за сприяння Лозівського міського голови Сергія Зеленського, Почесного Громадянина міста Харків, Почесного доктора Харківського національного університету імені Каразіна генерал-майора Валентина Голіка та заступника голови Національної спілки художників України, голови правління Харківської організації національної спілки художників України, Народного художника України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, академіка, професора, Почесного громадянина міста Харків та Харківської області – Віктора Ковтуна. Роботи Віктора Івановича також увійшли в експозицію. Також допомогу в організації експозиції надав директор КНП ХОР “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Віктор Забашта.

 

В урочистому відкритті взяли участь голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. Очільниця привітала з відкриттям виставки. Подякувала голові громади та усім причетним за організацію важливої події, що має особливе значення саме під час війни: “Ми бачимо, що тут представлені картини не лише із зображеннями краєвидів Харківщини, а й з тематикою пов’язаною з війною, саме вони дуже болючі й ранять серце. Ця експозиція розповідатиме нашим нащадкам, що відбувалося на Харківщині під час військової агресії росії проти України. Про силу духу українського народу, його незламність та героїзм.”

 

Дякую за можливість надану нашій громаді виставити серію картин видатних Харківських художників саме у Лозівському краєзнавчому музеї, – наголосив міський голова Сергій Зеленський. – У ці важкі воєнні часи, коли наші хлопці й дівчата ціною власного життя відстоюють незалежність своєї держави, берегти та примножувати нашу культурну спадщину — важливе для нас завдання. До того ж, можливість для жителів нашої громади та гостей насолодитися творами митців й отримати естетичну насолоду. ”

 

Подякував за подарунок краєзнавчому музею і його директор Вячеслав Харченко. Відзначив, частину робіт, що присвячені військовій тематиці та бюсти загиблих Героїв України розміщено в новому експозиційному залі під назвою “У боротьбі за Незалежність”.

 

– Ми горді, що маємо у колекції картини харківських художників. Велика за це вдячність міській владі й харків’янам-художникам, – сказав Вячеслав Харченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *