Провели екстрене засідання місцевої комісії ТЕБ та НС щодо знеструмлення систем оповіщення

Через борги енергетики відключили об’єкти КП “Теплоенерго”, на яких розміщені сирени. 

– Безпека людей понад усе! Лозівчани не повинні постраждати через відключення сирен, – наголосив Лозівський міський голова під час зсідання комісії. – Силовиків та правоохоронців, прошу дати законну оцінку подібним діям під час війни. Терміново скликаємо позачергову сесію Лозівської міської ради. Проситиму депутатів надати кошти для погашення боргу. 

Тепловики не можуть вчасно розрахуватися за електроенергію, бо вже кілька років не отримують державної компенсації різниці тарифів. Вона складає 132,8 млн грн, борг за світло – майже 9 млн грн. Ще одна причина – постанова про так зване розщеплення. Дві третини усіх коштів, що надходять на рахунки тепловиків, примусово перераховують газовикам. 

Окрім відключених систем оповіщення, є ризик вчасно не запустити котельні восени. Десятки тисяч людей можуть залишитися без тепла.

«Розуміємо, що в Україні війна, що вкрай складна економічна ситуація, але не маємо права нехтувати безпекою людей, наголосив Сергій Зеленський. Лозівська громада більше 30 разів піддавалася ракетним обстрілам. Останній був нещодавно – наприкінці липня.»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *