Облаштування Алеї Слави у парку Перемоги на завершальному етапі

Робоча група зібралася обговорити деталі благоустрою території, встановлення освітлення та системи відеоспостереження, розглянули варіанти та місце розміщення знаку з надписом «Алея Слави».  Відкрити пам’ятне місце,з урахуванням усіх безпекових заходів,  планують до кінця серпня.

Головуючий, секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір,  подякував усім причетним. Фахівцям відділів та управлінь міської ради, рідним загиблих, членам робочої групи, проєктанту, підряднику.

 – Усі разом з першого дня ви активно долучилися до розроблення проєктної документації та працювали над ескізами банерів. Дослухалися до порад та зауважень рідних, ретельно вносили зміни й коригування, долали усі труднощі, і як результат, майже завершили реалізацію надважливого для громади проєкту «Алея Слави.»

Начальник Управління житлово-комунального господарства Микола Пономар поінформував присутніх про те, що підрядником завершено встановлення передбаченої проєктом кількості банерів. Наразі тривають роботи з благоустрою території. Завезено та сплановано грунт між конструкціями, який згодом озеленять та уквітчають. Встановлено відеокамери та під’єднано до пульту Лозівського відділу поліції. Напрацювано декілька варіантів освітлення секторів Алеї у нічний час.  

Окрім того,  учасники робочої групи обговорили декілька варіантів знаку, що символізуватиме місце з якого починається Алея Слави. Щодо ескізів та місця встановлення такої конструкції робоча група, підрядник та рідні загиблих визначатимуться під час виїзної технічної  наради у парку Перемоги.  Також розглянуть можливість встановлення додаткових лав та на майбутнє – озеленення.   

Під час засідання Юрій Кушнір додав, що війна триває й, на жаль, хлопці і дівчата продовжують віддавати свої життя. Тому, фахівці змушені вносити коригування до проєктної документації й збільшувати кількість запланованих конструкцій. Наразі на Алеї Слави вже вшановано пам’ять 200-т загиблих жителів Лозівської громади, які віддали свої життя за незалежність своєї держави. Працюють над встановленням додаткових.

Також учасники робочої групи обговорили деталі розроблення Положення про встановлення банерів. У ньому викладуть єдині правила з вшанування пам’яті загиблих воїнів на Алеї Слави.

 

  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *