Як вшановують загиблих захисників та що планують

У Лозівській громаді імена загиблих захисників вписують у Книгу Пам’яті, розміщують інформацію у Куточках пам’яті закладів освіти та культури, встановлюють банери на Алеї Слави у парку «Перемога», виготовляють радіопрограми, розповідають дітям та молоді, щоранку о 9 годині згадують хвилиною мовчання та працюють над облаштуванням сектору військових поховань під назвою «Поле Слави».
До Дня захисників та захисниць України, історики, освітяни, комунальники, працівники культури та рідні загиблих зібралися, щоб проаналізувати, як виконують вже заплановані заходи та порадитися щодо додаткових ініціатив. У вівторок, 24 вересня, відбулось засідання робочої групи з питань вшанування воїнів загиблих за Незалежність України.
Присутні скоординували свої дії з нагоди Дня захисників та захисниць України. З питань безпеки заходи завчасно не анонсуватимуть, а кількість учасників буде обмеженою. Утім це не завадить вшанувати кожного похованого героя на території Лозівської громади. В освітніх закладах згадщають випускників, які віддали життя за рідну землю та український народ. Приділять увагу і новому пам’ятному місцю – Алеї Слави.
– На жаль Лозівська громада продовжує отримувати сумні звістки про загибель своїх мешканців. Тож наше з вами завдання зберегти пам’ять про кожного й закарбувати її для сучасності та нащадків, – наголосив головуючий робочої групи секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір.
Також подякував усім причетним, які були безпосередніми учасниками реалізації одного з етапів вшанування пам’яті загиблих за незалежність України, облаштування Алеї Слави. Передав слова вдячності від депутатів Лозівської міської ради та Лозівського міського голови Сергія Зеленського.
– Ми приклали максимум зусиль, аби цей об’єкт був гідний пам’яті наших захисників. Й кожен житель громади та наші гості бачили й знали завдяки кому ми можемо жити у місті Лозова, ростити дітей продовжувати працювати.
Під час обговорення згадали і про борців, які відстоювали Незалежність України ще до її офіційного проголошення. Разом з лозівськими істориками в громаді запланували розпочати дослідницьку роботу та оприлюднити зібрану інформацію. Наразі відомо про поховання на Лозівському, Краснопавлівському кладовищах та в інших куточках громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *