Старостинські округи прибирають узбіччя

166589795 772707996700512 969661882119775036 nПрацівники Катеринівського старостинського округу 29 березня вийшли прибирати узбіччя. Протягом двох днів пройшли 14 кілометрів автошляху у напрямку села Веселе. Назбирали понад 20 мішків сміття.

З машин на узбіччя люди викидають обгортки, пляшки, цілі пакети та мішки з непотребом.

«Це обличчя наших мешканців старостинських округів, наших сусідів. Вони хочуть жити краще, або як у місті, але звичка одна – викинути там, де вони не прибирають, адже найдеться хтось інший.», – скаржиться Катеринівський староста Андрій Чабан.

Керівник припускає, що сміття везуть саме із сіл шляхом до міста. Не у кожному населеному пункті є централізований вивіз відходів, тому хтось вчиться його максимально переробляти, хтось збирає і вивозить у місто, а хтось просто викидає під перший придорожній кущ.

«Страшне сміття. Знаходили у викинутих мішках навіть померлих поросят та курей. Хотілося б призвати мешканців сусідніх сіл мати совість та поважати нас. Це ж ми самі прибираємо.», – ділиться Раїса Іончикова, директор Катеринівського будинку культури.

У Катеринівському старостинському окрузі приблизно 60 кілометрів узбіч. Їх прибирає семеро людей – працівники старостинської адміністрації та культури. Транспорт для сміття надають КП «Еко-Сан» та ПОСП «Агросвіт». Прибирання – це безкінечний процес, говорить Андрій Чабан. Показує засмічену ділянку, що лише вчора прибирали. Староста також звертається до містян, які з настанням тепла поїдуть до Бритайського водосховища, просить прибирати за собою, щоб було приємно повертатися на відпочинок.

–>

Джерело: Лозівська міська рада