Ситуація з захворюваннями на коронавірус, забезпечення інсулінами та ремонти у медзакладах

01

З цих питань Лозівський міський голова Сергій Зеленський зібрав на нараду профільних заступників, керівників закладів первинної та вторинної ланки медицини та муніципальної аптеки.

Директор КНП «Лозівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Олексій Євсєєв поінформував, що наразі виникла необхідність поповнення запасів вакцини від коронавірусної інфекції. У медиків лишилося 150 доз вакцини Corona Vac, її у найближчий час використають для повторного щеплення. На сьогодні у Лозівській тергромаді провакциновано 1750 людей. 1600 – вакцинами CoviShield та AstraZeneca й 150 – Corona Vac. Про необхідність отримання додаткових доз за підписом міського голови Сергія Зеленського буде направлено листа до Департаменту охорони здоров’я ХОДА.

Олексій Євсєєв додав, що кількість хворих на коронавірусну інфекцію, які лікуються амбулаторно, знизилася, до сімейних лікарів на прийому звертається менша кількість хворих.

Про стан справ у ковідному відділенні стаціонару №2 поінформував в.о. директора термедоб’єднання Іван Жовтий. На стаціонарі лікується 89 пацієнтів. Для тяжкохворих у відділенні встановили 8 апаратів ШВЛ, усього в ТМО їх 16. У палаті інтенсивної терапії до шести ліжкомісць під’єднаний кисень, він подається з балонів. До відділення упродовж року закупили 109 кисневих концентраторів на 169 точок.

Директор Лозівської муніципальної аптеки Дмитро Загребельний доповів про ситуацію щодо забезпеченості коштами на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет. Наразі обсяг коштів, що надішли за рахунок державної субвенції, вичерпані. Лозівська тергромада на перше півріччя отримала 2,4 млн гривень, недофінансування складає 680 тисяч гривень. Вже у липні є ризик припинення видачі інсулінів хворим, які їх потребують. На Лозівщині проживає 618 інсулінозалежних. До Харківської обласної державної адміністрації направлено листа щодо сприяння у вирішенні питання надання додаткової субвенції.

Під час наради міський голова порушив питання ремонтів у медзакладах. З 25 травня розпочнуться роботи у поліклінічному відділенні № 2 по вулиці Лозовського, 10. Підрядник ремонтувати два поверхи лікарні, другий та третій, де розміщуються сімейні лікарі. Голова громади доручив тримати хід робіт на постійному контролі та планувати подальші ремонти у поліклініці, проводитимуть їх поетапно.

Також розглянули питання переведення до будівлі Орільського ліцею – амбулаторії, аптечного пункту та швидкої допомоги. Медичні заклади обладнають окремим входом. Проєкт з ремонтних робіт на етапі виготовлення.

–>

Джерело: Лозівська міська рада