Миколаївський ліцей реорганізували в філію КЗ Лозівський ліцей № 1

123На сесії міської ради сьогодні, 17 червня, депутати затвердили рішення про припинення Комунального закладу «Миколаївський ліцей» та створили Миколаївську філію Комунального закладу «Лозівський ліцей № 1». Ступінь Миколіївської філії понижено до рівня початкової та базової середньої освіти, у ньому навчатимуться учні 1-9 класів.

у Лозівській тергромаді триває реалізація державної політики в частині приведення у відповідність до чинного законодавства типів закладів освіти. Упорядкування закладів мають привести у відповідність до 2024 року, так передбачає новітнє законодавство, інформує начальниця Управління освіти, молоді та спорту міської ради Вікторія Урванцева.

  • Наразі у закладі за списком навчається 31 учень, кількість повних класів – 3, – розповідає керівниця. – У разі комплектування станом на 1 вересня класів з кількістю учнів більше 5-ти, діти сядуть за парти й навчатимуться у цьому закладі, у іншому випадку – неповні класи, буде організовано підвіз шкільним автобусом до Лозівського ліцею № 1.

Попередньо у лютому тривали громадські слухання щодо припинення Миколаївського ліцею шляхом його реорганізації у філію. Після яких на адресу Управління освіти надійшло близько 20-ти звернень, як індивідуальних так і колективних. Щодо характеру звернень, проти припинення діяльності Миколаївського ліцею зареєстровано 17 індивідуальних та 1 колективне. Разом з тим ці ж члени громади висловилися за функціонування закладу у будь-якому статусі, у тому числі у статусі філії.

–>

Джерело: Лозівська міська рада