У Лозівській громаді фіксують випадки нецільового використання земель

49У Лозівській громаді перевіряють ділянки, що можуть обробляти не за призначенням. Протягом 23-24 червня виїзна робоча група з контролю за використанням земель комунальної власності перевірила два десятки об’єктів у Надеждівському, Бунаківському, Царедарівському та Орільському старостинських округах. До складу групи увійшли депутати міської ради, юристи, земельними, правоохоронці, податківці, представники Держсільгоспінспекції та Держгеокадастру.

За результатами виїзних засідань робоча група зафіксувала порушення. Здебільшого на землях під сінокосіння та пасовища здійснюють товарне сільгоспвиробництво – сіють пшеницю або соняшник. Ці випадки заактували і передадуть до прокуратури, Держсільгоспінспекції та до спеціальної Комісії зі стягнення безпідставно збережених коштів за використання земельних ділянок без достатньої правової підстави.

Господарства або фермери, що використовують землі не за призначенням, наносять шкоду екології та бюджету громади, пояснює Юрій Кушнір, секретар Лозівської міської ради. Вартість оренди землі під пасовищами в рази нижча, ніж під товарним сільгоспвиробництвом. До того ж селянам, які мають худобу, бракує місць для випасання. Збереження пасовищ задля подальшого збереження поголів’я великої рогатої худоби знаходиться на особливому контролі Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації, зауважив Юрій Кушнір.

Робоча група й надалі продовжуватиме виїзні засідання, зокрема, за зверненнями громадян.

–>

Джерело: Лозівська міська рада