Газовики просять абонентів провести фото-фіксацію показань лічильників

photo 2021 07 07 16 06 56

У березні поточного року проведено оновлення системи, яка забезпечує роботу особистих кабінетів споживачів природного газу. Воно вимагає введення до особистого кабінету фото-фіксації показань газового лічильника. Такі дії проводяться разово для уникнення некоректних розрахунків у платіжних документах за надані послуги з газопостачання. Про це на засіданні голів квартальних комітетів поінформувала представниця Лозівського Центру з обслуговування клієнтів Олена Новицька. Ця процедура передусім важлива для самих споживачів природного газу, оскільки зняття фактичних показань забезпечує достовірність обліку.

Передавати фото своїх лічильників абонентам пропонують через Вайбер-бот 7104 та Телеграм-бот 7104. У разі неможливості зробити цього самотужки пропонують викликати за місцем мешкання контролера. На сьогодні з майже 28-ми тисяч абонентів, які обслуговує Лозівська дільниця Красноградської філії ПАТ “Харківгаз” фото-фіксацію свої лічильників передали 6,5 тисяч.

Під час спілкування з Оленою Новицькою квартальні просили поновити внесення до квитанцій показників за попередній місяць. Нарікали, що старенькі не мають особистих кабінетів й вони забувають попередні дані лічильників. Представниця Центру з обслуговування клієнтів запевнила, що з цього приводу направлять листа до Києва, бо саме там формуються платіжки.

Також попрохала голів квартальних комітетів звернути увагу на будинки в яких, з тих чи інших причин, тривалий час не проживають мешканці. Щомісяця їм нараховується плата за доставку газу, наголосила Олена Новицька. Є випадки, коли до таких будинків незаконно всиляються сторонні особи й користуються газом, за який у подальшому доведеться сплатити власнику. Для відключення від системи газопостачання необхідно звернутися до Центру обслуговування клієнтів з паспортом, ідентифікаційним кодом та документом, який підтверджує право власності.

Олена Новицька поінформувала квартальних про акцію «Рівномірний платіж за газ». Цей тариф дозволяє розподілити фінансове навантаження на сімейний бюджет рівномірно протягом року. Річний обсяг споживання клієнта множиться на зафіксовану на рік ціну і споживач щомісяця сплачує рівні частини від свого річного обсягу. За цим тарифом взимку клієнт може сплачувати менше, ніж реально споживає.

–>

Джерело: Лозівська міська рада