Лозова змагатиметься за інвестиції, щоб оновити системи водозабезпечення (2)

566666666666666666666666

ДП «Лозоваводосервіс» візьме участь у конкурсі інвестицій Danida Business Finance – це програма співробітництва з Королівством Данія. Підприємство подаватиме заявку на оновлення систем водопостачання та водовідведення Лозової. Комунальники та економісти обговорювали деталі проєкту на нараді 11 серпня.

«Лозоваводосервіс» має підготувати конкурсну заявку до 1 вересня.  У ній планують обґрунтувати необхідність оновлення мереж міста, технологічне переоснащення каналізаційних насосних станцій, очисних споруд та систему доочищення води. Фахівці підприємства попередньо прораховують вартість матеріалів, робіт та обладнання.

У разі перемоги кошти надаватиме фінансова установа з представництвом у Данії. Відбуватиметься це шляхом позики Уряду України або українським суб’єктам господарювання під державні гарантії. Проєкти реалізовуватимуть на територіях Донецької, Луганської, Миколаївської, Харківської, Херсонської областей.

Наразі «Лозоваводосервіс» готується до осінньо-зимового періоду. Влітку на мережах водопостачання та водовідведення замінили понад 1650 метрів труб: 1147 – на бульварі Шевченка, 41 – по вулиці Перевозного, 110 – біля будинку 22 на 3-му мікрорайоні, 140 – біля будинку 1а на 6-му мікрорайоні, 170 – по проспекту Перемоги, 47 метрів по вулиці Степовій у селі Катеринівка. На зовнішніх мережах водовідведення триває ремонт першого відстійника на очисних спорудах, промито 1,9 км каналізаційних мереж, замінено насос на КНС-4

–>

Джерело: Лозівська міська рада