З представниками Орільки радилися, як покращити якість медицини та культури у селищі

photo 2021 09 24 15 38 44

Лозівський міський голова Сергій Зеленський 23 вересня зібрав на нараду профільних заступників, Орільського старосту та аграріїв, які обробляють землі на території старостинського округу. Обговорювали подальше розміщення закладів культури та медицини.

На момент приєднання до Лозівської міської тергромади будинок культури «Оріль» вже перебував у вкрай занедбаному стані

Приміщення не опалюється, що додатково призводить до руйнування будівлі. Лише на ремонт даху за проєктом 2016 року потрібно було 8 мільйонів гривень. За п’ять років ця сума значно зросла. Санітарні вимоги в будівлі амбулаторія загальної практики сімейної медицини не виконуються – відсутнє централізоване опалення, не працює каналізація, що знижує якість надання медичних послуг населенню, пояснив Олексій Корпан, заступник міського голови.

На нараді розглядали можливі варіанти переведення закладів культури й медицини до інших приміщень, наприклад, Орільського ліцею. Навчальний заклад заповнений менш, ніж на половину – є чимало вільних приміщень. У першу чергу враховуватимуть інтереси відвідувачів та пацієнтів, а також енергозбереження, щоб заощадити кошти на розвиток. Перед приєднанням колишня селищна рада виділяла на благоустрій Орільки менше 150 тисяч гривень на рік.

Подібний запропонованому “переїзд” закладів соцсфери відбувся у Перемозі.

Лозівський міський голова окремо обговорив з аграріями сумлінну сплату податків до місцевого бюджету.

–>

Джерело: Лозівська міська рада