Лозівська громада взяла участь в засіданні Асоціації органів місцевого самоврядування Харківщини

8888888

Секретар міської ради Юрій Кушнір представив Лозівську громаду на загальних зборах Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області. Захід відбувся 12 листопада. Розглянули рекомендації з підготовки Стратегій розвитку територіальних громад, практичні питання надання послуг комунальними медичними закладами та запровадження обласної шкільної спартакіади «Майбутній олімпієць».

 «Жваво обговорювалось питання необхідності компенсації витрат за пролікованих громадян з сусідніх громад, бо тягар утримання закладів залишається проблемою лише тієї громади, де сам заклад знаходиться. Було прийнято рішення на рівні обласного керівництва розробити алгоритм виходу з ситуації на прикладі міста Ізюм з можливістю його застосування іншими громадами», – прокоментував Юрій Кушнір.

Голова Харківської обласної ради та президент Асоціації Тетяна Єгорова-Луценко виступила з ініціативою провести на Харківщині обласний Форуму старост.

“Старости громад – це для нас зовсім новий інститут місцевого самоврядування. Ми маємо підтримати старост та створити належні умови для їх роботи, надати їм інформаційну, методичну та практичну допомогу”, – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

Провести перший обласний Форум старост планують 1 грудня, напередодні Дня місцевого самоврядування, у приміщенні Харківської філармонії.

Під час Форуму організують локації для презентації територіальних громад нових укрупнених районів – Богодухівського, Ізюмського, Красноградського, Куп’янського, Лозівського, Харківського та Чугуївського.

–>

Джерело: Лозівська міська рада