Скільки планує заробляти та витрачати Лозівська громада у 2022 році

236331

Проєкт бюджету Лозівської громади на наступний рік розглянули на виконкомі міської ради. До місцевої скарбниці має надійти майже 751 мільйон гривень, що на 5,1% більше, ніж цьогоріч.

Понад 65% бюджету громада наповнить власними доходами. Більше половини зборів дасть податок на доходи фізичних осіб, ще майже 40% – податок на майно (земля та нерухомість), єдиний та акцизний податки.

Найбільшу частину бюджету громада витратить на освіту – майже 63% або 471, 5 мільйони гривень. Державну освітню субвенцію спрямують виключно на зарплатню педагогів загальноосвітніх навчальних закладів. З місцевого бюджету утримуватимуть 45 закладів освіти.

На медицину з місцевого бюджету планують виділити 26,5 мільйона гривень. Наразі за Програмою «Охорони здоров’я лозівчан» 3 студента навчаються в медичних вишах. У такий спосіб громада вирішує проблему дефіциту кадрів.

На соціальний захист заклали майже  36,5 мільйона гривень: утримання територіального центру соцобслуговування, реабілітаційного центру «Жемчужинки», центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, центру молоді. Решту коштів спрямують на програми соціального захисту населення, учасників АТО, підтримки молоді, громадських робіт, санаторно-курортного лікування та інші.

Для сфери культури запланували 53,2 мільйона гривень, для фізичної культури та спорту – 16,6 мільйона гривень.

Видатки на ЖКГ складають: «Програма благоустрою» – 24, 5 мільйона гривень; «Програма реформування і розвитку житлово-комунального господарства» – 2,5 мільйона гривень; «Програма стимулювання ОСББ» –0,5 мільйона гривень; «Програма соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та їх сімей» – 68 тисяч гривень.

Резервний фонд бюджету міської територіальної громади передбачили у сумі 2,1 мільйона гривень.Бюджет розвитку на 2022 рік не планується.

Лозівська громада є дотаційною. Цьогоріч отримає меншу дотацію, ніж торік – 30 мільйонів гривень проти 37. Бюджет громади на 2022 рік фактично є дефіцитним –в основному через незабезпеченість витрат на енергоносії, котрі стрімко подорожчали, та через різницю комунальних тарифів. 

Члени виконкому погодили проєкт бюджету на 2022 рік, затвердити його мають на сесії міської ради наприкінці грудня.

–>

Джерело: Лозівська міська рада