Етапність реалізації проєкту з реконструкції тепломереж міста обговорили на нараді з міським головою

02

Лозівський міський голова Сергій Зеленський 5 січня зустрівся з керівництвом КП «Теплоенерго».  Розглянули стан справ з реалізації проєкту модернізації системи теплопостачання. Лозова отримала позику на реконструкцію тепломереж у жовтні 2020 року за підтримки Європейського інвестиційного банку. Вартість проєкту складає майже 14 мільйонів євро.

Станом на 5 січня 2022 року по проєкту «Модернізація систем теплопостачання в м. Лозова наступний стан справ:

  • По компоненту «Нагляд за відновленням та будівництвом мереж водопостачання, газопостачання та теплопостачання, реконструкція котелень»: тендерна процедура завершена. 27 серпня 2021 р. підписаний контракт з компанією Urban Technology Alliance (UTA).
  • По компоненту «Реконструкція котельні «ТРП-10»: завершена оцінка тендерних пропозицій, визнаний переможець. Наразі триває процедура оскаржень від неуспішних компаній. Орієнтовний термін підписання контракту з переможцем тендеру – січень 2022 р.
  • По компоненту «Будівництво та реконструкція 5-ти котелень»: тендер оголошений. Строк подання тендерних пропозицій – до 10 березня 2022 р.
  • По компоненту «Реконструкція мереж централізованого теплопостачання та реконструкція водопровідних мереж»: тендерна документація знаходиться на фінальному доопрацюванні в КП «Теплоенерго» з залученням компанії технічної підтримки «Egis». Орієнтовний термін оголошення цього тендеру – січень 2022 р.
  • По компоненту «Будівництво газових мереж»: необхідні проекти виготовлені. На даний час вони знаходяться на узгодженні в АТ «Харківгаз». Після цього необхідна експертиза проекту на будівництво підсилюючого газопроводу. Орієнтовний термін оголошення цього тендеру – квітень 2022 р.
  • Загалом у реконстукцію теплових мереж входить:

    – виведення з експлуатації котельні за адресою Свободи, 2-з з надлишковою тепловою потужністю 426,24 МВт;

    – проведення повної реконструкції котельні, яка розташована на 6-му мікрорайоні зі встановленням нових котлів та заміною існуючого обладнання на сучасне;

    – будівництво 2-х нових котелень на базі ТРС №6 на 4-му мікрорайоні (потужністю 14 МВт) та на базі ТРС №7 на 3-му мікрорайоні (потужністю 23 МВт);

    – будівництво 3-х невеликих модульних котелень за адресами: вул. Південна, 12-а, вул. Свободи, 2-в і Свободи, 38-а сумарною потужністю 2,5 МВт;

    – будівництво нових розподільчих газопроводів до котелень довжиною 4,6 км;

    – будівництво водопроводу подачі підживлювальної води довжиною 4,4 км до нових котелень. Його заплановано прокласти від існуючої свердловини, розташованої на території котельні по вул. Свободи 2-з. Це дозволить значно поліпшити надійність водопостачання котелень.

–>

Джерело: Лозівська міська рада