Харківська область: рятувальники 8 разів надавали допомогу водіям у подоланні складних ділянок доріг

Протягом останньої доби рятувальники 8 разів залучались для надання допомоги водіям, автомобілі яких потрапили на слизькі ділянки доріг та не могли рушити далі самостійно.

Так в Індустріальному районі міста Харкова рятувальники відтягнули чотири вантажівки зі слизької ділянки дороги на вул. Плитковій. Без сторонньої допомоги багатотонні фури вибратись зі слизької пастки не могли. Спецавтомобіль підвищеної прохідності рятувальників 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС надав допомогу водіям і вони змогли продовжити рух.

Також у Московському районі Харкова на вул. Владислава Зубенко, 36 рятувальники 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини витягнули автомобіль “DACIA Logan” з обледенілої ділянки проїзної частини на безпечну. А годиною раніше на вул. Гвардійців Широнинців, 43 вони визволили із багнюки легковик “Daewoo Nexia”. Водій необачно потрапив у яму, яка виникла в результаті просідання ґрунту і закопався.

У двох випадках водії легкових авто не впоравшись з керуванням на ожеледиці, вилетіли з дороги на узбіччя. Перший випадок стався у Куп’янському районі на трасі “Чугуїв-Мілове”, про який згадувалось раніше. Інший трапився у Харківському районі поблизу садового товариства “Розплідник”. Там рятувальники витягнули легковик “ЗАЗ Славута” з кювету, в якому перебував водій із 6-річним сином.

За даними Українського гідрометеорологічного центру сьогодні у Харкові можливі опади у вигляді мокрого снігу та дощу зі снігом, на дорогах ожеледиця. Тому рятувальники звертаються до водіїв бути вкрай обережними на дорозі, дотримуватись безпечної швидкості і дистанції.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

060122-3.jpeg060122-4.jpeg

060122-1.jpeg060122-2.jpeg